Două incendii puternice în ajunul Crăciunului în comunele Horodniceni și Cornu LunciiRural

Două incendii puternice în ajunul Crăciunului în comunele Horodniceni și Cornu Luncii

       Accesări: 1513

Un incendiu care se putea extinde la o biserică din satul Brăiești,  comuna Cornu Luncii, s-a produs în noaptea de sâmbătă. Alerta s-a dat în jurul orei 22.32.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Private pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la o anexă, aflată în curtea unei biserici.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul clădirii, cu pericol de propagare la biserică și la o altă construcție din apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 0:20.

Au ars acoperișul anexei pe 50 de metri pătrați, bunuri din interior și tâmplărie din lemn (uși și ferestre). S-au degradat pereții portanți ai clădirii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

 

O nouă intervenție a pompierilor a avut loc duminică, în comuna Horodniceni. În jurul orei 13.12 a fost anunțat un nou incendiu, de această dată într-o gospodărie din satul Brădățel.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii, cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiilor.

La sosirea echipajelor, ardeau un saivan de oi, un depozit de furaje și mai mulți baloți de paie, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul anexelor din gospodărie. Incendiul a fost lichidat la ora 16:10.

Au ars saivanul de oi și depozitul de furaje (construcții din lemn, cu învelitoare din tablă), pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați, și circa 1.000 de baloți de paie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, potrivit informațiilor oficiale oferite de ISU Suceava, a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

 

ȘTIRI