Două gospodării din Brădățel afectate de un incendiu. Cauza probabilă ar putea fi fumatul în locuri nepermiseRural

Două gospodării din Brădățel afectate de un incendiu. Cauza probabilă ar putea fi fumatul în locuri nepermise

       Accesări: 1289

Intervenție de peste 3 ore a pompierilor în satul Brădățel, în noaptea de duminică spre luni.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Brădățel, comuna Horodniceni.

Incendiul a fost anunțat la ora 22.15, prin numărul unic de urgență 112.

La sosirea echipajelor ardeau generalizat construcțiile anexe din două gospodării (construcții majoritare din lemn), cu pericol de propagare la casele de locuit și la vecinătăți.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, flăcările au izbucnit din șopronul uneia dintre gospodării, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise.

Aici, au ars adăpostul de animale pe 60 metri pătrați, șopronul pe 10 metri pătrați, bunuri din gospodărie. În incendiu au pierit 5 iepuri și câinele proprietarului.

La cea de-a doua gospodărie au ars adăpostul de animale pe 100 metri pătrați, bunuri din interior (un autoturism, cherestea și unelte de lucru) și o anexă, pe 14 metri pătrați, cu bunurile aferente (lemn de foc și plante furajere). Tot aici, s-a degradat și o altă anexă și bunuri din interior.

Nu s-au înregistrat victime omenești. Pompierii au salvat casele proprietarilor și o anexă gospodărească, cu bunurile aferente. Au mai fost salvate 35 de păsări de curte și un porc.

Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 02.00.

A fost a doua intervenție a pompierilor, în ultima săptămână, în satul Brădățel. O altă gospodărie a fost afectată de un incendiu în seara zilei de 28 februarie.

ȘTIRI