Două eleve din Rădășeni și Vadu Moldovei s-au calificat la Olimpiada Națională de Educație TehnologicăEducație

Două eleve din Rădășeni și Vadu Moldovei s-au calificat la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică

       Accesări: 5988

Fac cinste satului și școlii. Două eleve din comunele Rădășeni și Vadu Moldovei au reușit să se califice în premieră la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică. După ce au înregistrat cele mai mari note la etapa județeană, Irina Turtușan și Roxana Curalariu se pregătesc își îndreaptă acum atenția spre competiția finală

Irina Turtușan este pregătită de profesorul Grigore Bocanci și va reprezenta Școala Gimnazială „Ion Lovinescu” din Rădășeni. Ea va participa la secțiunea rezervată școlarilor din clasa a V-a.

Eleva a încheiat faza județeană cu media 9,39. La proba scrisă a primit nota 9,13, iar la proba practică nota 9,66.

„Sunt deosebit de mândru și de încântat de această reușită, care pentru mine și școala noastră nu este prima.”, ne-a declarat profesorul și îndrumătorul Grigore Bocanci, care este și directorul Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu”. „Mă bucur pentru Irina, o elevă conștiincioasă, silitoare și modestă. Sperăm să încheiem Olimpiada Națională cu un rezultat cât mai bun.”

Un rezultat la fel de bun l-a obținut și Roxana Curalariu de la Școala Gimnazială nr.1 din Vadu Moldovei, îndrumată de profesorul Viorel Iacob. Ea va concura la secțiunea rezervată școlarilor din clasa a VIII-a.

La etapa județeană eleva a încheiat cu media 9,05. La proba scrisă a primit nota 8,60, iar la proba practică a obținut nota 9,50.

„Este un rezultat care reflectă nivelul cunoștințelor elevei noastre. Roxana este elevă cu media 10 pe linie, iar calificarea la Olimpiada Națională completează rezultatele de la școală.”, ne-a declarat profesorul Viorel Iacob. „Ne dorim un rezultat pe măsura capacităților ei intelectuale.”

Pentru profesorul Grigore Bocanci aceasta va fi cea de a treia prezență cu un elev la faza pe țară, la aceeași disciplină, după reușitele din 2011 (Marina Amariei) și 2014 (Iulian Popa), în timp ce pentru profesorul Viorel Iacob aceasta va fi prima participare cu un elev la competiția amintită.

Olimpiada Națională de Educație Tehnologică va avea loc în luna aprilie, Ministerul Educației urmând să comunice locul și data desfășurării.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI