Două eleve din comuna Vadu Moldovei s-au calificat la Olimpiadele Naționale de Geografie și SpaniolăEducație

Două eleve din comuna Vadu Moldovei s-au calificat la Olimpiadele Naționale de Geografie și Spaniolă

       Accesări: 2871

Reușite care îi fac mândri pe părinții și profesorii lor. Două eleve din comuna Vadu Moldovei s-au calificat pentru prima dată la un concurs de talie națională, performanța venind în urma unor rezultate foarte bune obținute la etapa pe județ. Lorena Chelaru va reprezenta Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni la Olimpiada Națională la Limba Spaniolă, iar Simona Scripcă va reprezenta Școala Gimnazială din localitatea natală la Olimpiada Națională de Geografie.

Lorena Chelaru este primul elev al colegiului care reușește să ajungă la acest nivel competițional pe această disciplină.

Spaniola este predată de mai mulți ani la această unitate de învățământ, însă abia acum se poate vorbo de prima performanță notabilă. Eleva din Vadu Moldovei s-a prezentat la olimpiadă cu un atu: ea a locuit mai mulți ani în Spania, unde a învățat limba la perfecție, iar de ceva timp s-a întors reîntors la studii în țară.

Lorena, originară din satul Dumbrăvița, este în ultimul an de liceu. La etapa județeană a primit 86,7 puncte, după susținerea probei orale și probei scrise.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Este o tânără minunată. Timidă și, în același timp, ambițioasă, Lorena are gânduri mari pentru acest concurs.”, ne-a spus profesoara Mihaela Podariu, îndrumătoare elevei olimpice. „Faptul că participă la faza națională este deja o performanță. Sperăm la un rezultat frumos. Am încredere că poate să obțină un loc bun la olimpiada de spaniolă.”

Tot la prima prezență la faza pe țară este și Simona Scripcă.

Eleva din clasa a VIII-a este pregătită de profesorul Dan Beraru iar prezența este la Olimpiada Națională de Geografie nu este deloc întâmplătoare.

Simona are două premii întâi obținute la Concursul Regional „Ioniță Ichim”, desfășurat anul trecut la Piatra Neamț și la Concursul Interdisciplinar „Școala cu ceas”, organizat în acest an la Râmnicu Vâlcea.

La etapa județeană, ea a ocupat locul al doilea, iar punctajul obținut i-a asigurat calificarea la națională.

„Este ceva deosebit pentru școala noastră. Se confirmă faptul că profesorii, adevărații antrenori ai olimpicilor, angajați necondiționat în această șlefuire de cristale, sunt cei care prin programe educaționale diferențiate, personalizate, conduc elevii spre aceste reușite.”, declară Alina Iacob, directoarea Școlii Gimnaziale Vadu Moldovei. „Numărul permanent al elevilor olimpici premiați, la aceste discipline, este dovada unui învățământ de calitate orientat mereu către cultivarea potențialului elevilor noștri”.

Simona Scripcă este membră în Centrul de Excelență în geografie al Clubului Copiilor Fălticeni.

Olimpiada Națională de Geografie va avea loc pe 29 aprilie la Târgu Mureș.

Un alt elev ajuns la națională, tot din comuna Vadu Moldovei, este Bogdan Ionaș. El s-a calificat la Olimpiada de Educație Tehnologică.

Îndrumat de profesorul Viorel Iacob, elevul a obținut locul I la etapa județeană.

Olimpiada se va desfășura între 22 și 26 aprilie la Zalău.

ȘTIRI