Două eleve din comuna Boroaia au câștigat premiile I și II la un concurs internațional de artă plastică din ItaliaEducație

Două eleve din comuna Boroaia au câștigat premiile I și II la un concurs internațional de artă plastică din Italia

       Accesări: 2962

Elevii români nu se remarcă doar la olimpiadele sau expozițiile organizate peste hotare. Două eleve talentate din comuna Boroaia au reușit să câștige cele mai importante premii în cadrul unei manifestări internaționale din Italia. Lucrările realizate de Eliza Curcă și Nicoleta Murărița au cucerit juriul festivalului ”Antica Masnada di Pedemonte” desfășurat sub patronajul Primăriei orașului istoric Asolo.

Ele au participat la secțiunea artă plastică, fiind reprezentante ale Clubului Copiilor și Elevilor din Fălticeni.

Concursul de artă plastică s-a desfășurat în vara anului trecut, în luna iulie, însă rezultatele au fost comunicate recent, la sfârșitul lunii ianuarie. Desenele realizate au fost apreciate de juriu, astfel că Elizei Curcă i-a revenit premiul I, iar Nicoleta Murărița și-a atribuit premiul II.

Fetele sunt înscrise la Cercul de artă plastică și decorativă, condus de profesorul și artistul plastic Dan Grigoraș, cel care, de altfel, le este îndrumător în toate competițiile.

Elevele din Boroaia nu sunt la prima reușită. Anul trecut acestea au primit premiul I, pe secțiunile rezervate școlarilor din învățământul gimnazial și liceal, la concursul național ”Frumusețea satului românesc văzută prin ochii copiilor”, ce s-a desfășurat la Cluj-Napoca.

Profesorul Dan Grigoraș le-a felicitat pentru performanțele obținute, afirmând că talentul lor și originalitatea ideilor au pus în valoare lucrările cu care au participat Eliza Curcă și Nicoleta Murărița.

ȘTIRI