Două eleve de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” s-au calificat la Olimpiada Națională de Educație CivicăEducație

Două eleve de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” s-au calificat la Olimpiada Națională de Educație Civică

       Accesări: 1222

Rezultatele excelente vin prin muncă asiduă. Două eleve din Fălticeni, reprezentante ale Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”, vor participa la Olimpiada Națională de Educație Civică după ce au încheiat cu brio etapa județeană. Daria Purdilă și Alexandra Filip s-au calificat la faza pe țară reușind să obțină nota 10.

Concursul s-a desfășurat pe echipe, sâmbătă, 10 martie 2018.

Olimpiada de Educație Civică se adresează elevilor din învățământul primar. Școala Gimnazială „Ion Irimescu” s-a prezentat în competiția județeană cu nu mai puțin de 9 echipaje formate din câte doi elevi.

Participanții au avut de realizat o compunere prin care să prezinte și să susțină dreptul copilului la protecție împotriva oricărei forme de exploatare. Ei au trebuit să ilustreze printr-un exemplu o situație prin care dreptul amintit este încălcat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cadrul aceleași etape au avut de realizat un afiș, reprezentat prin desen, pictură, ori colaj, care să atenționeze asupra necesității de a fi respectat dreptul copilului împotriva oricărei forme de exploatare.

Elevele Daria Purdilă și Alexandra Filip, de la clasa a IV-a Step by Step, îndrumate de profesor pentru învățământul primar Maria Ciocoiu și de profesor pentru învățământul primar Alice Catrina, s-au remarcat la finalul probei prin punctajul maxim obținut, nota 10.

Profesoarele care le-au pregătit pentru olimpiadă le-au urat succes la etapa națională unde speră să obțină un loc onorabil.

Olimpiada de Educație Civică, faza pe țară, se va desfășura în perioada 2-6 aprilie la Iași.

ȘTIRI