Două dosare penale pentru un tânăr din Mălini: Bărbatul nu avea permis auto și se urcase băut la volanRural

Două dosare penale pentru un tânăr din Mălini: Bărbatul nu avea permis auto și se urcase băut la volan

       Accesări: 2866

Zona Fălticeni este una roșie pe harta polițiștilor de la rutieră. Șoferii beți, vitezomanii și persoanele care conduc mașini fără să dețină permis sunt „clienții” cei mai numeroși la dosare penale. Există și cazuri, deloc puține, când cei care deși nu dețin calitatea de șofer, se urcă la volan și, pe deasupra, mai sunt și băuți.

Un exemplu în acest sens este cel al unui tânăr din comuna Mălini care, după ce a consumat băuturi alcoolice, i s-a făcut „poftă” de condus. Fără să aibă permis, bărbatul, în vârstă de 22 de ani, se plimba cu automobilul într-o localitate învecinată ca și când nu ar fi încălcat legea.

La miezul nopții, un echipaj rutier l-a depistat pe acesta și l-a oprit pentru un control de rutină pe DJ 209 A, pe raza comunei Cornu Luncii.

Tânărul conducea un autoturism înmatriculat în străinătate care aparținea unui prieten.

Polițiștii i-au cerut documentele, moment în care oamenii legii au înțeles că bărbatul băuse bine de tot. Pus să sufle în aparatul etilotest, tânărul avea 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Spitalul Municipal Fălticeni, medicii i-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Tânărul de 22 de ani, din comuna Mălini s-a ales cu două dosare penale. El este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI