Două dosare penale într-o singură seară după ce a condus mașina în stare de ebrietateRural

Două dosare penale într-o singură seară după ce a condus mașina în stare de ebrietate

       Accesări: 1739

Un tânăr din Cornu Luncii nu va uita prea curând ziua de 29 iulie 2016.

La doar 20 de ani, tânărul a stabilit un record nedorit. În trei ore a colectat două dosare penale, după ce polițiștii l-au oprit în trafic conducând o mașină fiind în stare de ebrietate.

Vineri, la ora 19.45, autoturismul tânărului a fost oprit pentru control pe strada Pietrari din municipiul Fălticeni. Pentru că emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost  recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,“conducerea pe drumurile publice ale unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Polițiștii i-au interzis să mai circule, eliberându-i în aces sens o dovadă.

Însă, la ora 23.15, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Mălini, fiind în serviciul de patrulare pe raza comunei Cornu Luncii, au procedat la oprirea în trafic a autovehiculului.

Fiindu-i solicitate documentele personale şi ale autovehiculului, tânărul a afirmat că permisul de conducere i-a fost reţinut în aceeaşi zi, la ora 20.26, de un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni.

Conducătorul auto a declarat că, întrucât nu a avut la cine apela să-i conducă maşina până la domiciliu, în satul Păiseni, a condus-o chiar el, deşi i s-a adus la cunoştință că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la soluţionarea cauzei.

Tânărul, a fost din nou testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,3 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, de această dată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

ȘTIRI