Două cauze șocante de agresiune fizică au ajuns pe rolul Judecătoriei FălticeniLocal

Două cauze șocante de agresiune fizică au ajuns pe rolul Judecătoriei Fălticeni

       Accesări: 1145

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a șapte bărbați din Dolhasca, inculpați pentru comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe. La sârșitul anului 2013, pe data de 6 decembrie, inculpații, înarmaţi cu obiecte contondente dure, au blocat circulaţia pe un drum judeţean DJ 208 S din satul Gulia, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică exercitând totodată acte de violenţe asupra a trei persoane. Victimele au primit lovituri cu obiectele contondente la nivelul corpului şi capului și au necesitat între 13 și 25 de zile de îngrijiri medicale. Echipajul de poliție sosit la fața locului a fost nevoit să solicite luptători de intervenţie rapidă din cadrul I.P.J. Suceava pentru restabilirea ordinii.  Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Fălticeni.

În fața completului de judecată din Fălticeni au ajuns marți și trei tineri acuzați de infracțiuni grave: lovire sau alte violențe, lipsire de libertate, tâlhărie calificată. Doi dintre inculpați au fost trimiși aseară în arest pentru 30 de zile iar pentru al treilea s-a dispus controlul judiciar, cu interdicția de a părăsi localitatea și de a intra în barurile și discotecile din Fălticeni. În noaptea de în noaptea de 26 decembrie 2015, unul dintre acuzați a constrâns o persoană să urce într-un autoturism unde a fost ţinută împotriva voinţei sale aproximativ o oră, perioadă de timp în care a fost ameninţată cu acte de violenţă şi agresată în repetate rânduri cu pumnii şi un obiect contondent. În aceeaşi noapte doi dintre inculpaţi au deposedat o altă persoană de un telefon mobil şi suma de 450 lei prin exercitarea asupra sa a mai multor acte de violenţă ce i-au provocat leziuni ce au necesitat pentru vindecare un nr. de 11-12 zile îngrijiri medicale.

Referitor la această cauză și IPJ Suceava a emis astăyi un comunicat de presă:

La 26.12.2015, un tânăr de 31 ani, din municipiul Fălticeni, a sesizat Poliţia Municipiului Fălticeni cu privire la faptul că în aceeaşi zi în jurul orei 02.00, în timp ce se afla pe strada Pleşeşti Gane şi se deplasa spre domiciliu a fost acostat de mai mulţi tineri necunoscuţi, care  l-au lovit şi când a ajuns la domiciliu a constatat că i-a dispărut un telefon mobil şi suma de 470 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală complexe a rezultat persoanele bănuite de comiterea faptei sunt cinci tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, din municipiile Fălticeni şi Iaşi.

 De asemenea din cercetări a rezultat faptul că doi dintre agresori, anterior comiterii infracţiunii de tâlhărie, prin acte materiale de lovire l-au constrâns pe un alt tânăr de 21 ani, din municipiul Fălticeni, să urce într-un autoturism, unde a fost ţinut împotriva voinţei sale şi ameninţat cu acte de violenţă.

În baza probatoriului administrat s-a dispus reţinerea  pe o durată de 24 ore a patru dintre agresori, o persoană minoră urmând a fi expertizată pentru stabilirea discernământului.

ȘTIRI