Două avarii majore pe coloana de apă în centrul Fălticeniului. ACET promite să reia furnizarea apei după ora 18.00Local

Două avarii majore pe coloana de apă în centrul Fălticeniului. ACET promite să reia furnizarea apei după ora 18.00

Probeleme serioase la coloana de apă din centrul Fălticeniului. Câteva mii de locuitori din municipiu au rămas în această dimineață fără apă potabilă după ce două avarii, care s-au produs în cursul serii de marți, au dus la oprirea furnizării apei începând cu ora 22.30. În această dimineață, echipele de intervenție ale agenției locale ACET Fălticeni erau prezente în zona Administrației Fiscale și Catedralei.

Două avari s-au produs pe conducta principală care transportă apa spre zona de sud a orașului.

Directorul ACET Fălticeni, inginerul Vasile Cozma, a declarat că în zona centrală au mai existat probleme și în anii anteriori însă nu de amploarea de acum, cel mai probabil și din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile.

Pe durata intervențiilor, traficul rutier este întrerupt pe strada Republicii (de la Administrația Fiscală până la intersecția cu strada Dimitrie Leonida).

Angajații societății vor face tot posibilul pentru furnizarea apei să fie reluată în cursul serii, cel mai probabil după ora 18.00.

Sunt afectați câteva mii de consumatori casnici (inclusiv asociațiile de proprietari – 7, 10, 15, 16) și zeci de agenți economici și instituții arondate cartierelor Republicii, Dimitrie Leonida, 13 Decembrie, Armatei, Șoldănești, străzilor Sucevei, Păcii, Botoșani, Pleșești Gane, Magazia Gării, Școala Domnească,  zona stației de epurare, zona gării.

Coordonatorii intervențiilor din partea ACET Fălticeni au explicat că este în curs de finalizare reparația din zona Catedralei (maxim 30 de minute).

Ulterior, în maxim 1 oră, presiunea apei ar trebui să crească treptat astfel încât toți consumatorii să fie realimentați.

ȘTIRI