Două autotrenuri și un autocamion frigorific s-au ciocnit frontal la Băișești: Șoferul unui TIR și-a pierdut viațaActualitate

Două autotrenuri și un autocamion frigorific s-au ciocnit frontal la Băișești: Șoferul unui TIR și-a pierdut viața

       Accesări: 4295

Tot mai multe accidente se întâmplă pe drumul dintre Fălticeni și Gura Humorului. Azi dimineață două autotrenuri s-au izbit frontal în comuna Cornu Luncii. Incidentul s-a petrecut pe DN2, în jurul orei 9.40, pe raza localității Băișești.

La fața locului s-au deplasat echipe ale Detașamentului de Pompieri Fălticeni cu autospeciala pentru descarcerare și un echipaj al Ambulanței Fălticeni, precum și un echipaj al paramedicilor SMURD.

Viteză neadaptată pe carosabil alunecos

Cele două autotrenuri erau conduse de un bărbat din Suceava (43 ani) și un bărbat din comuna Bilca (62 de ani).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, șoseaua alunecoasă fiind acoperită cu zăpadă.

Șoferul din Suceava se deplasa pe direcția Gura Humorului – Spătărești, iar într-o curbă la dreaptă a pierdut controlul vehiculului de tonaj. Autotrenul a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de un alt autotren condus regulamentar de șoferul din Bilca care se îndrepta spre Păltinoasa.

Circula regulamentar și a plătit cu viața

Tragedia s-a produs azi dimineață în apropiere de stația de carburanți Rompetrol, într-o zonă unde pe carosabil uscat se poate circula cu 40 km/h. Autotrenul care a intrat pe contrasens era încărcat cu marfă și a intrat în plin, șansele de supraviețuire ale conducătorului auto fiind minime.

Acesta din urmă a rămas încarcerat în cabină. Pompierii au reușit să extragă victima dintre fiarele contorsionate ale mașinii.

Așa cum se întâmplă în multe cazuri, șoferii nevinovați plătesc cu viața.

Conducătorul auto din Bilca era în stare de incoștință și suferise răni grave, în urma impactului dintre cele două vehicule de tonaj.

Cadrele medicale i-au acordat primul ajutor la fața locului. În ciuda manevrelor de resuscitare, șoferul de 62 ani, care circula regulamentar, a murit. Leziunile suferite de acesta au fost incompatibile cu viața.

Echipajul de pe Ambulanță a declarat, ulterior, decesul.

Trei mașini implicate în accident

În accident este implicată și o autoutilitară frigorifică.

Vehiculul se deplasa spre Spătărești, iar șoferul nu a mai putut opri la timp și s-a izbit frontal în spatele autotrenului care derapase și intrase pe contrasens.

Cei doi șoferi, conducătorul auto de pe autotren și camionul frigorific, au suferit leziuni minore și au refuzat transportul la spital.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale Fălticeni au desfășurat cercetările pentru stabilirea cauzei evenimentului rutier. Agenți de la Poliția Cornu Luncii au ajutat la dirijarea circulației.

Trafic deviat pentru aproximativ 5 ore

Zona unde s-a produs accidentul a fost închisă pentru aproximativ cinci ore.

Traficul rutier s-a desfășurat cu greutate, circulația pe ambele sensuri fiind deviată, pe ambele sensuri, pe o uliță din satul Băișești.

Conducătorii auto au fost testați cu alcooltestul rezultatul fiind negativ.

Autorul accidentului, șoferul sucevean în vârstă de 43 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă. Permisul i-a fost reținut până la încheierea cercetărilor.

ȘTIRI