Dosare penale pentru infracțiuni rutiere săvârșite la sfârșitul săptămânii pe drumurile publice din zona FălticeniRegional

Dosare penale pentru infracțiuni rutiere săvârșite la sfârșitul săptămânii pe drumurile publice din zona Fălticeni

Vremea rea din ultimele zile nu i-a speriat pe conducătorii auto certați cu legea. Chiar dacă, presupunem, erau conștienți că polițiștii vor acționa în trafic pentru a preîntîmpina evenimente nedorite datorate condițiilor meteorologice, unii s-au încumetat să iasă în trafic în stare de ebrietate sau fără să dețină permis de conducere.

IPJ Suceava a dat publicității numeroase cazuri de infracțiuni constatate în intervalul 21-23 aprilie, pentru care au fost întocmite dosare penale.

Și de această dată zona Fălticeni este prezentă în statisticile Poliției Rutiere.

 

Vineri, 21 aprilie, la ora ora 20.01, pe D.N 2E, în localitatea Cornu Luncii, a fost oprit  autoturismul marca Opel, condus de un bărbat, de 36 ani, domiciliat comuna Grajduri, județul Iași, care circula cu viteza de 85 km/h.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat că exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat în perioada   24 februarie – 24 aprilie 2017.

De asemenea autoturismul nu era asigurat cu carte verde, fapt pentru care s-au reținut plăcuțele de înmatriculare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la 3.10, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Preutești desfășurând activități în cadrul unei acțiuni pe linie de depistare a conducătorilor auto ce conduc autovehicule sub influența alcoolului au oprit în trafic, pe raza satului valea Bourei, comuna Dolhești, autoturismul condus de către un bărbat de 30 ani din Pașcani, județul Iași.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea indicată de acesta fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La spital, în prezența cadrelor medicale, conducătorul auto a refuzat să-i fie prelevate probe biologice motivând că-i este frică de ace.

Fiind verificat în bazele de date, conducătorul auto nu figurează cu permis de conducere eliberat de autoritățile române, acesta prezentând un permis eliberat de către autoritățile engleze.

În speță s-a întocmit dosar penal urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul de prelevare de mostre biologice”.

 

În același interval orar, echipajul din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vadu-Moldovei, aflându-se de serviciu pe raza comunei Forăști, sat Boura,  a oprit în trafic, pe D.J.108 E, autoturismul condus de un bărbat de 28 ani din comuna Dolheşti.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat drept pentru care a fost condus la Spitalul Fălticeni unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană sub influența alcoolului”.

ȘTIRI