Dosare penale pentru doi conducători prinși sub influența alcoolului. Unul dintre șoferi este din FălticeniLocal

Dosare penale pentru doi conducători prinși sub influența alcoolului. Unul dintre șoferi este din Fălticeni

       Accesări: 1383

Alcoolul și condusul mașinii nu fac casă bună. Șoferii băuți continuă să circule fără nicio problemă pe drumurile publice, deși știu bine că intră sub incidența legii și mai grav, pot provoca accidente rutiere. Nu este săptămână fără ca polițiștii să nu depisteze în zona Fălticeni indivizi care urcă la volan bine aghesmuiți.

Marți dimineață, la ora 3, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni l-a oprit pentru control de rutină pe un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Păltinoasa.

Acesta conducea un autoturism pe DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Șoferul emana un miros puternic de alcool, iar oamenii legii l-au testat pe conducătorul auto cu etilotestul. Rezultat pozitiv. Aparatul a indicat o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În aceeași zi, dar la orele după-amiezii, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control, pe strada Sofia Vicoveanca din localitate, un autoturism condus de un bărbat din municipiul Fălticeni.

Șoferul emana halenă alcoolică, fiind testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fălticeneanul, în vârstă de 32 de ani, are acum dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI