Dosare penale pentru conducători auto din Preutești și Liteni care au consumat băuturi alcooliceRural

Dosare penale pentru conducători auto din Preutești și Liteni care au consumat băuturi alcoolice

       Accesări: 663

Mai mulți conducători auto s-au ales cu dosare penale, la sfârșitul săptămânii, pentru că au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volanul mașinii.

Între aceștia și doi conducători auto din Preutești și Liteni.

În seara zilei de vineri, ora 20.40, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, a oprit pentru control, pe DJ 208 din comuna Preutești, autoutilitara condusă de un localnic în vârstă de 35 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Seara următoare, jurul orei 22.45, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A, din comuna Udeşti, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din oraşul  Liteni, a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a intrat în coliziune cu o balustradă metalică ce delimita lateralele unui pod.

În urma impactului, a rezultat doar avarierea autoturismului şi a balustradei metalice.

Pentru că emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI