Dosare penale pe bandă rulantă la Fălticeni: Tot mai mulți șoferi cu băutura în cap se aventurează în traficul rutierLocal

Dosare penale pe bandă rulantă la Fălticeni: Tot mai mulți șoferi cu băutura în cap se aventurează în traficul rutier

       Accesări: 2883

Sfidează legea cu bună știință și nici nu le pasă de consecințe. Consumul de alcool continuă să fie una din preocupările șoferilor din Fălticeni care nu reușesc să se abțină de la băutura atunci când sunt în trafic. Aproape zilnic sunt depistați conducători auto care se urcă la volan după ce își sting „setea” cu licori bahice.

În ultimele două săptămâni lucrătorii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale Fălticeni au întocmit peste 20 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

Cel mai recent caz este cel de duminica trecută, în jurul orei 18, când un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Botoșanilor, un autoturismul condus de un localnic de 37 de ani. Șoferul emana halenă alcoolică, iar după ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul arăta de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i s-au recoltat probe biologice la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Marțea trecută, la ora 00.30, patrula din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, l-a oprit în trafic, pe strada Pleşeşti Gane din localitate, pe un alt șofer de 31 de ani. Localnicul emana halenă alcoolică, iar la solicitarea oamenilor legii conducătorul auto a refuzat și nu s-a supus să testului cu aparatul etilotest.

Ulterior și la spital el a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Exemplele pot continua.

Tot în cursul săptămânii trecute, la ora 18.20, polițiștii l-au depistat pe un alt șofer care s-a urcat băut la volan. La un control pe strada Mihai Eminescu, un localnic de 31 de ani conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul se întorcea de la petrecere.

Testul cu aparatul etilotest a scos la iveală un rezultat surpriză: 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au intensificat controalele atât în municipiu, cât și în localitățile arondate.

În urmă cu câteva zile, la miezul nopții, un echipaj de poliție a oprit pentru un control de rutină, pe DJ 209 H, în localitatea Cornu Luncii, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Slatina. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condus pe șofer la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

ȘTIRI