Dosare penale pe bandă rulantă în zona Fălticeni: Tineri fără permis și șoferi sub influența băuturilor alcooliceSpecial

Dosare penale pe bandă rulantă în zona Fălticeni: Tineri fără permis și șoferi sub influența băuturilor alcoolice

       Accesări: 4591

Inconștiența le dă curaj să urce la volan. Tot mai mulți tineri, dar și oameni în toată firea, se urcă la volan fără să le pese că încalcă legea. Cazurile în care polițiștii depistează șoferi băuți sunt tot mai frecvente pe drumurile publice din zona Fălticeni.

Unii dintre conducătorii auto din această categorie sunt opriți la timp, înainte de a produce tragedii în trafic, alții însă ajung să plătească scump pentru inconștiență, uneori chiar cu propria viață.

Disprețul față de lege și față de participanții la trafic se reflectă și în numărul ridicat de dosare penale, care vin ca pe bandă rulantă.

Luna aceasta s-au întocmit câteva zeci de astfel de dosare. Un caz este și cel din petrecut pe DN 2, la limita dintre localitățile Drăgușeni și Oniceni. La miezul nopții, lucrătorii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați prin 112 cu privire la un incident în care un autoturism care se deplasează anapoda pe șosea. Oamenii legii l-au oprit la timp pe conducătorul auto, un bărbat de 41 de ani din comuna Forăști, care s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,81 mg./l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Situații la fel de numeroase se regăsesc și la capitolul ”șoferi” care nu posedă permis de conducere. În special tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani se aventurează la volan, în special după miezul nopții, convinși că pot circula liniștiți la volanul mașinii. Numai că unii polițiști reușesc să îi nimerească exact când le este lumea mai dragă.

Spre exemplu, luna aceasta un echipaj din cadrul SPR 12 Preuteşti, a oprit pentru control de rutină, în localitatea Valea Bourei, comuna Dolheşti, un autoturism condus de un tânăr de 20 ani, din comuna Slatina. Acesta circula pe DJ 208 E, la ora 3 dimineața, ca și când totul era în regulă. Polițiștii au aflat că el nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În speţă a fost întocmit dosar penal ce urmează a fi soluționat procedural.

Un caz similar și la Cornu Luncii. La ora 1 noaptea, în cadrul unui control, patrula din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini l-au luat ca din oală pe un tânăr din localitate care conducea un autoturism pe DN 2E. Fiind verificat în baza de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 21 ani nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de autovehicule. Și acesta s-a ales cu dosar penal.

Săptămâna aceasta, tot la ora 1 noaptea, lucrătorii Secției 7 Poliție Rurală Mălini au oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii, autoutilitara condusă de un bărbat de 41 de ani din comuna Rădășeni. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI