Dosare penale întocmite de polițiști pentru trei persoane din Dolhasca, Râșca și Fălticeni care tăiau ilegal arboriActualitate

Dosare penale întocmite de polițiști pentru trei persoane din Dolhasca, Râșca și Fălticeni care tăiau ilegal arbori

       Accesări: 849

Puși pe căpătuială rapidă. Furtul de material lemnos este în vizorul autorităților care au înmulțit controalele în perioada sezonului rece. Verificările efectuate în zona Fălticeni au scos la iveală mai multe nereguli, în special pe linia transportului de cherestea.

Abateri s-au constatat și în alte cazuri.

Miercurea trecută, agenții unei patrule din cadrul SPR Vadu Moldovei au surprins trei persoane care tăiau mai mulți copaci aflați pe un teren ce aparține domeniul public.

Era ziua în amiaza mare, iar autorii faptei se aflau pe malul pârâului Slătioara, unde au doborât 12 arbori.

Cei trei bărbați sunt din municipiul Fălticeni (39 ani), din orașul Dolhasca (38 ani) și din comuna Râşca (40 ani), au tăiat fără drept, copaci din speciile salcie şi arin, situaţi pe malul pârâului Slătioara.

Anchetatorii au desfășurat cercetări la fața locului împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava.

Polițiștii au stabilit faptul că autorii au tăiat ilegal cantitatea de 8,5 metri cubi de lemn. Arborii tăiați sunt în valoare de 2.250 lei.

Materialul lemnos provenit de la cele 12 cioate a fost identificat la fața locului.

După preluarea acestuia, materialul a fost predat în custodie unui reprezentant al Primăriei Râşca.

Oamenii legii au întocmit în acest caz dosar penal.

Autorii au săvârșit infracţiunea de „tăierea fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI