Dosare penale întocmite de Poliția Rurală Preutești pentru infracțiuni comise de șoferi din Vulturești și FălticeniRural

Dosare penale întocmite de Poliția Rurală Preutești pentru infracțiuni comise de șoferi din Vulturești și Fălticeni

       Accesări: 2219

La sfârșitul săptămânii trecute, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, de vineri până duminică au fost testați cu aparatul etilotest 423 de conducători auto.

Au fost constatate 12 infracțiuni: 8 alcoolemii și 4 alte fapte.

Peste 200 de persoane au fost sancționate contravenționale, valoarea cumulată a sancțiunilor depășind  suma de 44.700 de lei.

Un număr de 33 de conducători auto au rămas pietoni, 13 dintre aceștia pentru consum de alcool! Polițiștii au retras și 13 certificate de înmatriculare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.30, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control, pe Drumul Comunal Hreațca  din comuna Vulturești, un autoturism condus de un localnic în vârstă de 43 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

O noapte mai târziu, polițiștii aceleiași secții au oprit pentru control, pe Drumul Județean 208E din comuna Dolhești, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Fălticeni.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

ȘTIRI