Dosar penal pentru un șofer din RâșcaRural

Dosar penal pentru un șofer din Râșca

       Accesări: 817

Licorile bahice sunt ca oxigenul pentru unii participanți la trafic. Deși cunosc rigorile legii și le ignoră cu bună știință, conducătorii auto din zona Fălticeni continuă să se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice. Din acest motiv zeci de dosarele penale se întocmesc într-o singură lună.

Aproape că nu este zi în care polițiștii să nu depisteze un șofer bine „aghesmuit”.

Vinerea trecută, aproape de miezul nopții, la un control de rutină, patrula din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, l-a oprit pentru verificări pe un tânăr din comuna Râșca.

Conducătorul auto se deplasa pe DJ 155A, pe raza localității de domiciliu, cu un autoturism înmatriculat în străinătate. Când au stat de vorbă cu șoferul, în vârstă de 19 ani, acesta emana halenă alcoolică.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Polițiștii n-au mai stat pe gânduri și l-au testat cu aparatul etilotest. Rezultatul indicat era de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spitalul din Fălticeni unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Șoferul din Râșca este unul din cei aproape 200 de conducători auto băuți pe care care polițiștii i-au depistat în urma controalelor desfășurate în ultimele trei luni, în zona Fălticeni.

ȘTIRI