Dosar penal pentru un important om de afaceri din Fălticeni: Bărbatul avea 0,65 mg/l alcool pur în aerul expiratLocal

Dosar penal pentru un important om de afaceri din Fălticeni: Bărbatul avea 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat

       Accesări: 7715

L-au depistat în flagrant. Un important om de afaceri din Fălticeni va răspunde în fața legii pentru că s-a suit beat la volan. El a fost oprit sâmbătă trecută, la orele serii, pentru un control de rutină pe strada Armatei.

Pentru că emana halenă alcoolică, oamenii legii l-a testat cu etilotestul. Aparatul indica o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din patrula de seară făcea parte chiar șeful Poliției Rutiere Fălticeni, comisarul Cornel Baltaru.

În aceeași seară, ”captura” polițiștilor s-a ridicat la trei șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice.

Directorul firmei, care conducea propria mașină în seara când s-a urcat beat la volan, a fost escortat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice. De regulă, probele de sânge arată, în majoritatea cazurilor, un nivel al alcoolemiei dublu față de cel în aerul expirat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, gestionează una din cele mai mari firme în domeniul alimentației.

El s-a ales cu dosar penal, iar permisul i-a fost reținut până la soluționarea cauzei. Limita de contravenție este de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procurorul de caz, care supraveghează urmărirea, poate dispune anularea permisului de conducere și, ulterior, poate cere în instanță suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru mai mulți ani.

Omul de afaceri nu este la prima abatere pe drumurile publice.

În urmă cu trei ani, la jumătatea lunii octombrie, el a fost implicat într-un eveniment rutier pe raza municipiului Fălticeni, în urma căruia avariase două mașini.

Polițiștii l-au condus la spital în vederea recoltării de probe de sânge, însă acesta a refuzat prelevarea. În ziua următoare, agentul de poliție a prezentat actele întocmite, în vederea punerii rezoluției și înregistrării dosarului penal în care afaceristul urma să fie anchetat pentru infracțiunea de refuz de recoltare a mostrelor biologice.

ȘTIRI