Dosar penal pentru un fălticenean băut la volan: Conducătorul auto avea 0,65 mg/l alcool pur în aerul expiratLocal

Dosar penal pentru un fălticenean băut la volan: Conducătorul auto avea 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat

Condusul sub influența băuturilor alcoolice este deja un sport printre fălticeneni. Șoferii din municipiu se aventurează în trafic fără nici un fel problemă, deși legea este clară și îi sancționează pe cei care se cred mai presus de aceasta. Numărul conducătorilor depistați de polițiști este în creștere, fapt datorat intensificării controalelor pe drumurile publice.

În plasa oamenilor legii a căzut recent un șofer băut binișor, care nu a mai ajuns acasă cu mașina persoană, ci la spital sub escorta oamenilor legii.

S-a întâmplat ieri dimineață pe DJ 209A,  în jurul orei 4, când un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni l-a oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii.

Pentru că bărbatul de 48 de ani emana halenă alcoolică, lucrătorii de la Biroul Rutieră l-au invitat să sufle în etilotest.

Conducătorul auto din Fălticeni s-a văzut nevoit să recunoască faptul că băuse  după ce aparatul indicase un rezultatul de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i-au fost recoltaet probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Lucrătorii Secției de Poliție au întocmit dosar penal. Acesta urmează să fie soluționat procedural.

ȘTIRI