Dosar penal pentru un fălticenean aflat la volanul unei mașini în stare de ebrietateRural

Dosar penal pentru un fălticenean aflat la volanul unei mașini în stare de ebrietate

       Accesări: 1012

Seara trecută, în jurul orei 20.50, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DJ 209A, în comuna Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Fălticeni.

Potrivit IPJ Suceava, pentru că emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

“Cu ocazia controlului, polițiștii au constatat și faptul că asigurarea de răspundere civilă a autoturismului este expirată din data de 04.10.2017, motiv pentru care, s-a procedat la sancţionarea conducătorului auto conform Legii nr.132/2017, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare”, a informat IPJ Suceava.

ȘTIRI