Dosar penal întocmit unui șofer din Dolhasca. Acesta conducea mașina având alcoolemia de 1,04Rural

Dosar penal întocmit unui șofer din Dolhasca. Acesta conducea mașina având alcoolemia de 1,04

       Accesări: 924

În dimineața zilei de sâmbătă, 19 ianuarie, ora 09.20, polițiștii din Dolhasca au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din orașul Dolhasca.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

O situație asemănător de gravă a fost înregistrată pe raza comunei Dumbrăveni, unde  polițiștii au oprit un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 19 ani, din județul Botoşani.

În mașină se afla și tatăl tânărului, acesta fiind proprietarul mașinii.

Polițiștii au constatat că bărbatul i-a încredinţat autoturismul fiului său pentru a-l conduce pe drumurile publice cu toate că ştia faptul că nu este posesor de permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de  conducere” și „încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI