Dosar penal întocmit de polițiști pentru un muncitor de 40 de ani: Bărbatul excava ilegal prundiș la Cornu LunciiRegional

Dosar penal întocmit de polițiști pentru un muncitor de 40 de ani: Bărbatul excava ilegal prundiș la Cornu Luncii

Meseria este brățară de aur dacă legile în vigoare nu sunt încălcate. Un muncitor din Todirești va trage acum ponoasele pentru că nu a respectat prevederile în domeniu. Marțea trecută bărbatul de 40 de ani s-a dus în albia râului Moldova, de pe raza comunei Cornu Luncii, unde s-a apucat să scoată prundiș.

Activitatea de excavare era însă era ilegală și s-a petrecut ziua în amiaza mare.

Câțiva cetățeni au observat ce făcea muncitorul și au sesizat la 112 faptul că se iau balasturi de lângă râu.

Un echipaj de poliție s-a deplasat imediat la fața locului. Pentru a ajunge la exploatarea, oamenii legii au făcut un ocol și între timp au oprit pentru control pe DJ 209A, două autocamioane care transportau sort.

Aceștia au stabilit că exploatarea este efectuată cu un utilaj ce aparține unei societăţi comerciale, al cărei reprezentant legal, nu a putut prezenta documentele de autorizare pentru exploatare.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „executarea de activități miniere fără permis sau licență”. Dosarul urmează să fie soluționat procedural.

Facebook Comments

ȘTIRI