Dosar penal cu 5 infracțiuni pentru autorul accidentului de la Boroaia: Polițiștii au găsit un pistol în mașina șoferuluiActualitate

Dosar penal cu 5 infracțiuni pentru autorul accidentului de la Boroaia: Polițiștii au găsit un pistol în mașina șoferului

       Accesări: 5494

Un eveniment rutier poate scoate la suprafață lucruri nebănuite. Accidentul petrecut vinerea trecută la Boroaia le-a dat polițiștilor ceva mai mult de lucru. Autorul incidentului, un bărbat de 27 de ani, din comuna Șcheia, va răspunde pentru fapta sa, dar și pentru altele care i s-au adăugat după cercetările ulterioare.

Șoferul are dosar penal pentru numai puțin de cinci infracțiuni.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că platforma autoturismului nu este înmatriculată, numărul fiind atribuit unui alt autovehicul din străinătate.

Polițiștii au mai aflat că șoferul din Șcheia deține permis de conducere doar categoria ”B”, necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul auto și al cărui masă maximă autorizată este mai mare de 750 kg. Potrivit legislației actuale, conducătorul auo ar fi trebuit să dețină permis de conducere categoria ”BE” pentru a putea ieși cu platforma pe drumurile publice.

Oamenii legii au fost inspirați și au examinat autoturismul  condus de acesta, un vehicul Seat Alhambra înmatriculat în Bulgaria.

Aceștia au găsit un pistol cu aer comprimat, pentru care, bărbatul de 27 de ani, nu era autorizat să-l deţină. El le-a declarat polițiștilor că l-a cumpărat din străinătate la sfârșitul anului 2016. Pistolul l-a introdus în țară la începutul anului acestuia, fără să fie informat despre obligativitatea legală de a se autoriza.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au inclus în dosarul penal cinci infracțiuni pentru autorul accidentului de la Boroaia.

Bărbatul va răspunde în fața legii pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permis necorespunzător”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals și neînmatriculat remorcă”, „vătămare corporală din culpă”, „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „contrabandă calificată”.

Dosarul va fi soluționat procedural.

ȘTIRI