Dorna Medical sărbătorește 20  de ani de excelență: Cum au clădit soții Boca afacerea de succesSpecial

Dorna Medical sărbătorește 20 de ani de excelență: Cum au clădit soții Boca afacerea de succes

       Accesări: 711

Jubileu aniversar în sistemul medical privat. Dorna Medical sărbătorește astăzi 20 de ani activitate prolifică, perioadă în care și-a extins și îmbunătățit mereu competențele în domeniu. Este una dintre acele afaceri de succes care, deși pornesc din orașe mici, devin mari.

Povestea Dorna Medical începe acum două decenii la Vatra Dornei.

Pe 3 august 1998, soții Rodica și Roman Boca au deschis primul laborator de analize medicale din orașul așezat la confluența râurilor Bistrița Aurie și Dorna. Era într-o perioadă când sistemul privat de sănătate prindea contur și să devină alternativa demnă de luat în seamă.

„Ideea acestei afaceri a apărut acum 20 de ani când pe piaţă nu existau activităţi private, din dorinţa de a face altceva decât sistemul public.”, explică Roman Boca, managerul Dorna Medical. „Evoluţia lucrurilor a fost importantă, ne-am dezvoltat pe diferite zone din paraclinicul medical, cum ar fi imagistica medicală, radiologia, dar şi pe partea clinică, pe specialităţi de la oftalmologie, pediatrie până la psihiatrie pediatrică și kinetoterapie.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Dorna Medical s-a clădit pe principiile oricărei afaceri sănătoase care începe și termină cu satisfacția clientului. Investițiile permanente în noile tehnologii medicale au ridicat imaginea și calitatea serviciilor oferite publicului, unul tot mai selectiv în materie de sănătate.

Acționarii firmei dornene nu s-au culcat pe laurii unei afaceri de familie care funcționa tot mai bine. Au început să dezvolte conceptul unei mărci și au avut nevoie de o rețea. Pas cu pas au deschis laboratoare de recoltare și analize în alte orașe din județul Suceava. Au intrat pe alte segmente din sănătate, au plusat la momentul oportun și au reușit.

S-au cheltuit sume importante pentru dezvoltarea centrelor de imagistica de înaltă performanţă. La inaugurarea fiecărui centru RMN acestea erau nu doar cele mai moderne din județ, dar și un etalon pentru sistemul privat de sănătate. Unul dintre acestea funcționează la Fălticeni din anul 2016.

La acel moment, doar două orașe din România mai aveau tehnologia Siemens utilizată de Dorna Medical pentru diagnosticări de mare precizie.

Tendința de dezvoltare, investiție și proges se va păstra și pe viitor.

„Vrem să dezvoltăm imagistica de înaltă performanţă şi în alte locaţii decât în cele pe care le avem.”, precizează Roman Boca. „Vrem să facem în aşa fel încât pacienţii care vin la noi să-şi poată face toată gama de analize, să dezvoltăm şi compartimentele pe zona clinică. Tendinţa este de extindere.”

În două decenii, Dorna Medical și-a extins pas cu pas competențele acoperind segmente mai largi din domeniul sănătății.

Afacerea a luat amploare, cifrele s-au schimbat radical. Investițiile plasate inteligent au dat roade după ani de muncă, succesul fiind sedimentat pe valori prestabilite încă de la început: calitate, rigurozitate, competență.

Au pornit cu doar câțiva angajați și au ajuns astăzi la aproape 300.

Rodica și Roman Boca au crezut din prima zi în proiectul care reunește în prezent trei laboratoare medicale, 14 puncte de recoltare, patru centre de imagistică, o policlinică.

Acționarii au ținut să le mulțumească și au urat „La mulți ani” tuturor colegilor din echipă pentru efortul susținut de a munci și de a dezvolta Dorna Medical, de a trage în aceeași direcție și de a veni în sprijinul pacienților care li se adresează pentru serviciile medicale pe care policlinica și laboratoarele de analize le oferă.

Dacă la început, Dorna Medical a pornit ca o afacere de familie, în 2018, a ajuns o afacere care funcționează pe structuri bine stabilite de management, în plină expansiune.

În acest an, antreprenorii au în plan deschidere unui nou centru de imagistică medicală în Suceava și nu doar atât.

ȘTIRI