Doriți să alegeți o centrală termică? Aflați cele mai importante aspecte pe care trebuie să le luați în calculDiverse

Doriți să alegeți o centrală termică? Aflați cele mai importante aspecte pe care trebuie să le luați în calcul

       Accesări: 358

Deși suntem în plin sezon cald, moment în care cele mai multe persoane probabil se gândesc la modul în care își vor petrece concediul și locul unde vor sta la bronzat, aceasta este și o perioadă perfectă pentru a face anumite investiții referitoare la propria casă. Cel mai bun exemplu în acest sens este legat de centrala termică. Este foarte important ca achiziționarea, implicit procesul de căutare a unei centrale termice să se facă din timp, fără a fi presați de faptul că temperaturile scad și e nevoie imediat de o soluție cât mai eficientă, situație în care prețurile cresc și e posibil să se facă o alegere pripită, nu tocmai corectă.

Așadar, achiziționarea unei centrale termice trebuie să se facă ținând cont de mai multe aspecte, ce vor fi prezentate de altfel în cele ce urmează.

Tipul de combustibil folosit

Începând cu cea mai importantă parte, combustibilul, în alegerea unei centrale termice trebuie să se țină foarte mult cont de acest aspect, fiind probabil unul dintre cele mai importante pentru a se asigura un randament și o eficiență nu doar calorică, dar și financiară.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Indiferent că este vorba despre o centrală termică pe lemne, electrică sau alimentată pe bază de gaze, aceasta trebuie să prezinte un consum optim și să fie cât se poate de eficientă. Ei bine, analizând randamentul pe care le prezintă fiecare dintre aceste variante în parte, tot mai multe persoane se îndreaptă spre clasicele centrale termice ce funcționează pe bază de lemne sau alte produse secundare din materialul lemnos (cărbune, peleți, brichete, deșeuri lemnoase, etc.).

Din rândul acestor tipuri de centrale pe bază de lemne se remarcă cele comercializate pe site-ul stropuva-romania.ro. Motivul? În primul rând este vorba de calitatea foarte bună a acestor centrale, implicit eficiența pe care o prezintă în consumul de combustibil.

Altfel spus, acestea sunt recunoscute pentru faptul că reușesc să ardă aproape în totalitate combustibilul respectiv, fără a lăsa în urmă materie primă irosită sau nefolosită corespunzător, dovadă fiind și faptul că sunt ușor de curățat – cantitatea de cenușă fiind una mai mică decât în cazul altor tipuri de centrale pe bază de material lemnos.

Autonomia 

De asemenea, un alt aspect important și de care trebuie să se țină cont cu atenție atunci când vine vorba de achiziționarea unei centrale cât mai performante este cel ce ține de autonomie. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, e vorba în mod practic de durata în care centrala respectivă poate oferi căldură utilizând o singură încărcătură de combustibil.

Probabil vă întrebați de ce acest aspect este atât de important? Răspunsul este unul foarte simplu – e vorba de confortul și lipsa grijilor pe care acest aspect îl aduce cu desăvârșire. Dacă în cazul unor centrale clasice care funcționează pe lemn era necesar să ai grijă în mod constant de acestea, să aibă un nivel optim și să se întrețină căldura în mod periodic, la un interval de doar câteva ore, stropuva-romania.ro a reușit să revoluționeze acest aspect.

Echipa anterior menționată se remarcă printr-un sistem eficient de gestionare a combustibilului inclus la centralele comercializate, astfel încât acestea prezintă o autonomie foarte ridicată. Ca de exemplu, cu o singură încărcare de cărbuni centrala poate funcționa și până la 5 zile, ceea ce este revoluționar.

De asemenea, chiar și în cazul unei încărcări simple cu lemne autonomia este de până la 30 de ore, ceea ce-i scapă pe proprietari de această grijă, o dată pe zi fiind mai mult decât suficient pentru a menține gradul optim de confort termic.

Fiabilitatea

Totodată, având în vedere că achiziționarea unei centrale este o investiție importantă, e necesar ca aceasta să fie o alegere pe o perioadă lungă de timp, iar ceea ce trebuie urmărit în acest sens e durata de viață, rezistența pe care o prezintă, implicit fiabilitatea.

Având în vedere faptul că sezonul rece se întinde în cele mai multe cazuri pe o perioada mai mare de 3 luni, fiind undeva până la 4-5, poate chiar 6 luni în anumite situații, centrala termică este intens folosită, iar acest aspect poate avea efect asupra duratei sale de viață.

Cu toate acestea, centralele termice oferite de Stropuva se remarcă prin fiabilitatea desăvârșită, fiind prevăzute pentru o durată de viață de peste 25 de ani, ceea ce dovedește faptul că reprezintă o investiție avantajoasă. Mai mult decât atât, aceste centrale sunt premiate cu Certificat CE, fapt ce le dovedește calitatea și eficiența, iar pe lângă toate acestea prezintă și o perioadă de garanție de până la 5 ani.

Referitor și la durata de viață este firesc să aducem în discuție câteva detalii ce țin de întreținerea corespunzătoare a acestei centrale termice. În acest sens, reamintim faptul că arderea combustibilului este una foarte eficientă, nu colecționează rășină, iar curățarea acestora se poate realiza doar de două ori pe lună.

Așadar, alegerea unei centrale termice este o investiție importantă, iar fiecare dintre aceste sfaturi trebuie să fie urmărite cu atenție pentru a se lua cea mai bună decizie.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI