Dorin Vâlceanu este primul medic al Fălticeniului cu atestat în paleațieSănătate

Dorin Vâlceanu este primul medic al Fălticeniului cu atestat în paleație

       Accesări: 106

Spitalul Municipal Fălticeni are de astăzi un medic cu atestat în îngrijiri paleative. Noua specializare aparține doctorului Dorin Vâlceanu, cel care deține funcția de director medical al unității. Cursurile le-a început acum doi ani, timp în care s-a prezentat la numeroase teste și evaluări.

Examenul final l-a susținut în prima decadă a lunii iunie, în compania unor profesori universitari din București, Brașov și Iași.

”Pot să spun că a fost greu. E și vârsta mea la mijloc și, poate, mi s-a părut mai greu. Oricum am avut un test cu probe destul de concentrate”, ne-a spus medicul Vâlceanu.

Proba scrisă, sub forma unui test grilă cu 90 de întrebări, a fost urmată de o probă practică, desfășurată în cadru clinic, și prezentarea cazului. Partea practică a examenului a durat două ore.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Toate probele au avut caracter eliminatoriu, nota minimă de trecere fiind 7. De profesie medic de familie, meserie pe care o practică de 33 de ani, Dorin Vâlceanu a luat examenul cu nota generală 9,06. El este primul medic cu atestat în paleație din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

La ora actuală, în județul Suceava, doar doi medici, din Câmpulung Moldovenesc și Siret, mai au competențe în paleație.

”De acum urmează demersurile la nivel local, județean și la Ministerului Sănătății ca să putem schimba structura Spitalului Municipal Fălticeni pentru înființarea noii structuri de îngrijiri paleative destinată bolnavilor de cancer aflați în fază terminală, dar și alte persoane cu boli cronice în stadiu avansat, cărora vom încerca să ameliorăm calitatea vieții.”, a declarat medicul Vâlceanu pentru Cronica de Fălticeni.

Noua secție este plănuită să funcționeze la Vadu Moldovei. Aceasta ar putea fi inaugurată în 2015.

ȘTIRI