Dorel ne-a lăsat în beznă noaptea trecută: Zeci de străzi din municipiul Fălticeni au rămas fără iluminat publicLocal

Dorel ne-a lăsat în beznă noaptea trecută: Zeci de străzi din municipiul Fălticeni au rămas fără iluminat public

       Accesări: 1576

Munca îi înnobilează pe oameni iar pe alții îi lasă fără lumină. Un moment de neatenție sau de grabă al unui muncitor a făcut ca un oraș întreg să rămână în beznă. S-a întâmplat ieri, când municipiul Fălticeni a devenit, cu ajutorul lui Dorel, capitala întunericului.

Iluminatul public nu s-a mai aprins în jurul orei 22, așa cum era programat, fapt care a atras atenția cetățenilor.

Localnicii au sunat la dispeceratul furnizorului de energie electrică și au cerut explicații. Au fost înștiințati atât specialiștii Delgaz Grid cât și personalul de specialitate al Serviciului Tehnic din Primărie.

Echipele mixte au încercat să afle exact ce s-a întâmplat. După verificări amănunțite au depistat problema la postul de transformare nr.41, de pe strada Nicolae Beldiceanu. Însă electricienii nu au putut face mare lucru. Asta pentru că ziua, un cablu subteran a fost rupt în timpul unor lucrări, cel mai probabil în urma unei manevre cu un utilaj de săpat.

Lucrările s-au desfășurat pe un teren aflat nu foarte departe de sediul Poliției municipale Fălticeni.

Dorel nu a părut deloc interesat să anunțe distrugerea conductorului electric, preferând să lase lucrurile așa cum sunt și nu așa cum erau înainte. Reprezentanții Delgaz Grid susțin că nu au fost anunțați, însă au aflat despre lipsa iluminatului public în urma sesizărilor telefonice făcute de mai mulți fălticeneni.

Mulți dintre aceștia se întorceau de la serviciu și au povestit pe conturile lor de Facebook că le-a fost teamă, cât timp au mers pe stradă, din cauza întunericului.

Bezna de pe străzile municipiului Fălticeni era cadrul perfect în care hoții puteau acționa în voie, mai ales că și sistemele de monitorizare video nu funcționau pentru că nu erau alimentate cu energie electrică. Din fericire, noaptea trecută nu s-au înregistrat probleme, chiar dacă unii au bâjbâit în drum spre casă.

Cu un simplu telefon, Dorel ar fi rezolvat problema pe care a creat-o. Lipsa iluminatului public a stârnit un val de glume mai mult sau mai puțin acide pe Facebook, cele mai multe cu trimitere la perioada comunismului.

Una peste alta, chiar dacă administrația locală a făcut economie de energie pentru o noapte, pe numele lui Dorel ar putea veni o notă de plată deloc neglijabilă. Asta pentru că intervenția lucrătorilor de la Delgaz Grid, ca orice alt serviciu, costă.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI