Dor de EminescuEducație

Dor de Eminescu

       Accesări: 323

Cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la nașterea luceafărului poeziei românești, elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale ”Al.I.Cuza” Fălticeni au organizat manifestări cultural-artistice care au avut menirea de a revitaliza receptarea operei și personalității eminesciene.

Elevii au recitat poezii, natura feerică descrisă, sentimentele de iubire sau de dezamăgire, profundul sentiment patriotic au creat o atmosferă potrivită  comemorării poetului  național. Aceste clipe au căpătat intensitate o dată cu recitalul clasei a II-a A, coordonat de prof. înv. Ilincăi Daniela.

Având drept obiective cunoașterea vieții și a operei lui Eminescu în ansamblul ei, cultivarea gustului pentru lectură și dezvoltarea sensibilității artistice și estetice, momentele organizate au reușit să-i impresioneze atât pe elevi, cât și spectatori.

Activitatea a fost un omagiu adus poetului, ca personalitate culturală de nivel naţional şi internaţional  care şi-a legat numele de cel al poporului român, aducându-i astfel, nemurirea. Dorim să continuăm promovarea imaginii iubitului creator român și la începutul lunii februarie, când echipajul școlii ,,AL.I. Cuza” va participa la proiectul/concurs județean ,,Numai poetul…”, desfășurat în parteneriat cu ISJ Suceava, Muzeul de Artă  ,,I. Irimescu” și școlile gimnaziale din zona Fălticeni, a declarat prof. Dana Crăciun.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 

ȘTIRI