Donaţie importantă de carte la Şcoala „Ioan Ciurea”Local

Donaţie importantă de carte la Şcoala „Ioan Ciurea”

Cartea este comoară fără preț, în care unii își adună cele mai frumoase gânduri. Pornind de la această idee, un iubitor de lectură din Fălticeni s-a gândit să facă o donație importantă pentru Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”. Gestul său face ca biblioteca unității de învățământ să se îmbogățească acum cu mai multe exemplare ale unor scriitori renumiți.

Cărțile fac parte din colecția personală a donatorului, exemplare care au fost dăruite în stare impecabilă.

Este vorba despre 162 de cărţi de literatură care se regăsesc în bibliografia şcolară. 100 dintre acestea parte din colecția „Adevărul”, 50 din colecţia „Jurnalul Naţional”, la care se adaugă alte 12 volume.

Donaţia, făcută ieri, este realiztă de un părinte al cărui copil studiază în clasa a III-a A.

„Dorim să îi mulţumim acestui părinte pentru gestul deosebit pe care l-a făcut, donând un număr semnificativ de cărţi bibliotecii unităţii noastre şcolare.”, ne-a declarat profesorul Marius Pintilii, directorul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea”. Donaţia dumnealui va contribui, cu siguranţă, la dezvoltarea competenţelor de lectură ale elevilor, care vor fi încântaţi de noile volume. O astfel de implicare a părinţilor în viaţa şcolii nu poate decât să ne bucure.”

Fondul de carte al bibliotecii include peste 24.500 de cărți. Câteva sute dintre acestea sunt manuale și culegeri școlare.

Biblioteca Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea”este cea mai tânără dintre cele șapte existente la nivelul unităților de învățământ din Fălticeni.

Facebook Comments

ȘTIRI