Doliu național: 27 de morți și peste 140 de răniți după incendiul produs nopatea trecută într-un club bucureșteanNațional

Doliu național: 27 de morți și peste 140 de răniți după incendiul produs nopatea trecută într-un club bucureștean

       Accesări: 81

incendiu_bucuresti_4În această dimineaţă, la sediul Guvernului României a fost convocat Comitetul  Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), în urma incendiului puternic care a avut loc în seara zilei de 30 octombrie a.c., într-un club bucureștean, în urma căruia 27 de persoane au murit iar alte 146 de persoane au fost rănite.

“Cu aproape o oră înainte de miezul nopţii clubul a fost cuprins de flăcări din cauza unui foc de artificii. Tavanul a luat foc şi pereţii antifonaţi cu burete… Erau uşile închise, nu aveam aer. Lumea a intrat în panică, ne-am călcat în picioare, a povestit un bărbat care a reuşit să se salveze”, relatează presa centrală.

În această misiune au acţionat peste 500 de forţe – pompieri, jandarmi, poliţişti şi echipaje medicale, a informat Centrul de Presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Echipajele de intervenţie au acţionat cu 75 de autospeciale ale ISU Bucureşti – Ilfov, dintre care 11 cu apă și spumă, 3 de descarcerare, 3 pentru transport victime multiple, 2 spitale mobile, 2 autoscări, precum și 57 de autospeciale SMURD și ambulanțe. Acestora li s-au adăugat maşinile poliţiei şi jandarmeriei care au asigurat fluidizarea traficului pentru deplasarea ambulanţelor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

CNSSU va propune în cadrul Şedinţei de Guvern care va avea loc astăzi, la ora 12.30, adoptarea unei hotărâri prin care vor fi declarate trei zile de doliu național, începând de astăzi, 31 octombrie 2015.

ȘTIRI