Dolheșteni înșelați de șase tineri care s-au oferit să le vopsească acoperișul caseiRural

Dolheșteni înșelați de șase tineri care s-au oferit să le vopsească acoperișul casei

       Accesări: 1656

Au făcut cea mai proastă afacere când au tocmit un grup de escroci să le vopsească acoperișul casei.

Pățania a doi soți din comuna Dolhești poate fi exemplu pentru mulți oameni dornici să economisească bani acceptând înțelegeri cu persoane dubioase.

Vineri, 5 mai, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 12 Preutești au fost sesizați prin numărul de urgență 112, de către  o femeie în vârstă de 58 de ani, din comuna Dolhești, despre faptul că a fost înșelată de persoane necunoscute care i-au solicitat o sumă de bani pentru efectuarea unei lucrări de care nu este mulțumită.

Povestea a început în seara de 4 mai, în jurul orei 17.00, când bărbatul şi soţia au abordat un grup de persoane necunoscute care treceau pe drum și strigau că vopsesc acoperișurile casei. Cei doi soți au discutat cu necunoscuții și s-au înțeles cu aceștia să le vopsească acoperișul casei a doua zi, cu o culoare roșie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

A doua zi, în jurul orei 08.30, un grup de 6 tineri s-au prezentat la lucru. Un anume Vali a tocmit lucrarea cu suma de  2.000 lei. Pentru că nu a avut bani în casă  bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a mers și a scos bani de la un bancomat din municipiul Fălticeni și i-a dat tânărului necunoscut, la întoarcere.

Tinerii au vopsit acoperișul casei cu o vopsea pe care au denumit-o decapaj, culoare gri, suport pentru coloarea roșie. În acest timp, cel care a primit banii a plecat de la domiciliul persoanei vătămate.

După ce au terminat de vopsit acoperișul casei cu acel decapaj, tinerii i-au mai cerut persoanei vătămate 600 lei, motivând că au folosit multă vopsea. Și de această dată  bărbatul s-a deplasat cu trei tineri în municipiul Fălticeni, a scos banii de la un bancomat și le-a dat acestora suma de 600 lei.

Când a revenit la domiciliu și i-a spus soției că a mai dat suma de 600 lei aceasta a sesizat poliția prin apelul de urgență 112 , anunțând că a fost înșelată de cei în cauză, întrucât nu au terminat lucrarea, respectiv vopsirea acoperișului cu acea vopsea roșie.

În urma celor întâmplate, polițiștii au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „înșelăciune”.

“Atragem atenţia cetăţenilor să efectueze lucrări în gospodărie doar apelând la agenţi economici autorizaţi sau cu sprijinul persoanelor cunoscute. Nu facilitaţi intrarea în curţi sau locuinţe a persoanelor necunoscute, infractorii voiajori apelând la diverse moduri de operare pentru a ajunge mai uşor la locaţiile în care depozitaţi bani sau valori”, a transmis IPJ Suceava.

ȘTIRI