Doi vânători au găsit într-o livadă din Fălticeni un bărbat mort de 16 zile: Polițiștii îl căutau din ziua dispariției de la spitalActualitate

Doi vânători au găsit într-o livadă din Fălticeni un bărbat mort de 16 zile: Polițiștii îl căutau din ziua dispariției de la spital

Deciziile greșite se plătesc uneori cu viața. Un bărbat din satul Petia și-a găsit sfârșitul după ce s-a decis să părăsească unitatea medicală unde urma de câteva zile un tratament. Petru Iacob, în vârstă de 59 de ani, era internat la Secția Pneumologie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, iar pe 10 ianuarie, din motive necunoscute, și-a luat tălpășița fără însă să anunțe personalul.

Hotărărârea luată i-a fost fatală, pentru că doar o zi mai târziu acesta a murit fără ca nimeni să știe.

Polițiștii fălticeneni l-au căutat peste tot. Timp de 8 zile nu i-au dat de urmă. Bărbatul a părăsit unitatea medicală fiind îmbrăcat cu bluză și pantoloni de trening, iar în picioare purta papuci de casă.

Trupul neînsuflețit a fost găsit ieri dimineață, din întâmplare, de doi vânători. Aceștia l-au descoperit pe Petru Iacob într-o livadă, la ieșirea din municipiul Fălticeni. sub un morman de zăpadă. Mort de câteva zile, bărbatul acesta fusese acoperit de un morman de zăpadă, în urma ninsorilor din ultimele zile.

Vânătorii nu l-ar fi descoperit dacă una din mâinele bărbatului decedat nu ar fi rămas pe afară, neacoperită.

Oamenii au anunțat autoritățile de compentență în privința decesului. Un echipaj format din mai mulți polițiști, printre care criminaliști, au ajuns la fața locului. După încheierea cercetărilor, bărbatul din Petia a fost depus la morga spitalului fălticenean în vederea efectuării necropsiei.

Corpul acestuia nu prezenta urme de violență, după cum precizează purtătorul de cuvânt al I.P.J. Suceava.

Cu toate acestea pe certificatul medical constator al decesului scrie că un traumatism cranio-cerebral acut a cauzat moartea persoanei. Pe același certificat, data decesului trecută de medicii legiști este 11 ianuarie 2017.

Petru Iacob era mort de 16 zile atunci când vânătorii l-au găsit lipit de gardul livezii aflate în apropiere de Drumul Miresii.

Deși nu există indicii care să conducă spre o crimă, polițiștii au deschis dosar pentru moarte suspectă.

Facebook Comments

ȘTIRI