Doi tineri i-au furat unui bărbat din Bogdănești calul și căruța în noaptea de ÎnviereRural

Doi tineri i-au furat unui bărbat din Bogdănești calul și căruța în noaptea de Înviere

       Accesări: 2774

Odată cu  venirea primăverii și începutul pășunatului, creşte numărul furturilor de animale în special pentru a fi revândute şi sacrificate ilegal.

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava au fost dispuse măsuri operative de intensificare a activităţilor specifice pentru identificarea autorilor în mai multe cauze de furturi de animale, fiind desfășurate totodată, activități de informare și instruire a proprietarilor de animale cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru a nu cădea victim ale infracțiunilor de furt.

În noaptea de Înviere, în jurul orei 01.37, un bărbat din comuna Bogdănești  a sesizat Secția 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei cu privire la dispariția, din curtea sa, a unui cal, un ham și a unei căruțe.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de faptul că victima și familia sa erau plecați la biserică, persoane necunoscute i-au sustras din grajd un cal cu ham și din curte atelajul hipo, prejudiciul fiind de circa 4.500 lei.

În urma măsurilor operative întreprinse, polițiștii au identificat, pe raza comunei Boroaia, un tânăr (în vârstă de 25 de ani) și un minor (în vârstă de 16 ani), ambii din comuna Bogdănești, iar în preajma acestora cabalina sustrasă, hamul și căruța, cei doi recunoscând comiterea furtului.

Atât calul cât și atelajul hipo au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI