Doi adolescenți din Fălticeni au văzut moartea cu ochii după ce au consumat substanțe etnobotaniceLocal

Doi adolescenți din Fălticeni au văzut moartea cu ochii după ce au consumat substanțe etnobotanice

       Accesări: 169

Au luat totul ca pe o distracție. Teribilismul sau pur şi simplu curiozitatea avea să-i coste scump pe doi adolescenți din Fălticeni care au căzut în capcana etnobotanicelor. Ei au fost la un pas de moarte după ce au luat acest tip de substanțe încadrate la categoria droguri psihoactive ilegale.

Efectele consumului de halucinogene au apărut imediat: un tânăr în vârstă de 15 ani s-a prăbușit pe carosabil, iar celălalt, în vârstă de 16 ani, căzuse pe trotuar.

S-a întâmplat pe 22 decembrie, în jurul orei 20.30, pe strada Ana Ipătescu, în apropiere de parcarea aflată în spatele Bibliotecii Municipale, la intersecția cu strada Nicu Gane.

Câțiva oameni care treceau prin zonă i-au văzut pe cei doi tineri care s-au prăbușit la pământ. Ei au sunat la 112 și au anunțat cele întâmplate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un echipaj din cadrul SMURD Fălticeni s-a deplasat imediat la locul incidentului. Băiatul de 15 ani a fost găsit în stare de inconștiență, în timp ce prietenul acestuia, în vârstă de 16 ani, se afla în stare de agitaţie psihomotorie, asociată cu tremor și stări confuzionale.

Paramedicii le-au acordat primul ajutor, adolescentul de 16 ani revenindu-și în scurt timp. În timp ce paramedicii se ocupau de băiatul în vârstă de 15 ani, adolescentul de 16 ani și-a dat seama că ar putea ajunge pe mâna polițiștilor și a fugit de la fața locului.

Martorii oculari spun că, inițial, grupul consumatorilor de substanțe psihoactive era format din cinci persoane, toți bărbați.

Adolescentul de 15 ani a fost adus la Spitalul Municipal Fălticeni în comă de gradul III, iar acum este în afara oricărui pericol. După ce și-a revenit, tânărul le-a mărturisit medicilor că el și câțiva prieteni au consumat etnobotanice.

ȘTIRI