Doi tineri din comuna Forăști au fost depistați circulând cu 131 și 141 km/h prin satul OniceniActualitate

Doi tineri din comuna Forăști au fost depistați circulând cu 131 și 141 km/h prin satul Oniceni

       Accesări: 2388

Graba pe șosea este boală grea. Tinerii din zona Fălticeni sunt în capul listei amenzilor și permiselor reținute pentru nerespectarea regimului de viteză, mai ales pe sectoarele de drum național. Cel puțin așa reiese din statistica Biroul Rutier.

În primele șapte luni ale acestui an, 100 de conducători auto au rămas pietoni pentru un trimestru întreg, 70% dintre aceștia fiind persoane cu vârsta până în 30 de ani.

Apetitul pentru viteză i-a lăsat fără permis și pe doi tineri din comuna Forăști.

În cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor, derulată la sfârșitul săptămânii trecute, agenții Poliției Rutiere Fălticeni au acționat cu pistolul radar pe DN2 între localitățile Vadu Moldovei și Drăgușeni.

Pe raza satului Oniceni, un tânăr din Forăști, în vârstă de 21 de ani, aflat la volanul unei mașini Audi, a fost depistat duminica trecută cu 141 km/h prin localitate, pe un sector de drum unde viteza este limitată la 50 km/h.

La distanță de numai o oră a fost un șofer, în vârstă de 19 ani, conducând un Volkswagen Passat cu 131 km/h, pe același tronson al localității Oniceni.

Ambii au primit 2.900 de lei amendă și li s-a reținut permisul pentru 90 de zile.

Duminica trecută, alți doi șoferi din județele Iași și Vaslui, ce conduceau automobile înmatriculate în străinătate, au fost depistați cu viteze de 120 și, respectiv, 124 km/h, tot în Oniceni.

Polițiștii au aplicat amenzi de 1.305 lei, permisul conducătorilor auto fiind suspendat pentru trei luni.

Datele statistică arată că luna august este luna cu cele mai multe permise reținute de agenției Biroului Rutier Fălticeni. Din cele 65 de permise reținute de oamenii legii, 49 sunt pentru nerespectarea regimului de viteză, iar 16 au fost reținute pentru conducere în stare de ebrietate și depășiri neregulamentare.

ȘTIRI