Doi români vor pedala 3.000 km în scop caritabil: Banii vor fi donați copiilor Casei Sfântul Nicolae din SuceavaActualitate

Doi români vor pedala 3.000 km în scop caritabil: Banii vor fi donați copiilor Casei Sfântul Nicolae din Suceava

       Accesări: 256

Au pornit la drum lung pentru o cauză nobilă. Doi români stabiliți în Marea Britanie au găsit un mod inedit de a sprijini educația copiilor defavorizați din România. Tinerii Alex Alexandrescu și Silviu Chirilă vor parcurge aproape 3.000 de kilometri pe biciclete pentru a-i încuraja pe copiii din casele de tip familial Sfântul Nicolae din Suceava și Sfântul Gabriel din Popești Leordeni, ai Fundației FARA, să-și continue studiile.

Excursia a început sâmbătă, 29 aprilie, din fața Parlamentului Marii Britanii și se va încheia în iunie, când vor ajunge în fața Parlamentului României.

Parlamentul reprezintă locusul decizional cu privire la viitorul fiecărei țări, iar cursa noastră face o legătură simbolică între Parlamentul britanic și cel românesc.

Cu toate că s-a decis ieșirea Marii Britanii din UE, cursa rămâne ca un simbol al speranței că direcțiile celor două țări vor fi, în continuare, unite.

Ideea a găsit ecou în inimile multor donatori care au decis să le sprijine inițiativa. Pana acum au strâns peste 2000 de lire, depășind de două ori consecutiv suma propusă. Tinerii își finanțează singuri această aventură, astfel încât toți banii donați ajung direct la Fundația FARA.

Prin această provocare am dorit să susținem o cauză care operează în România, iar profilul Fundației FARA s-a potrivit de minune cu planul nostru: o fundație româno-britanică dedicată spijinirii copiilor și tinerilor, care susține educația ca mijloc de a trece peste problemele vieții.”, afirmă Silviu Chirilă, inițiatorul EnTOURance – London to Bucharest Cycle. „Eu am mai avut contacte precedente cu FARA. Am donat haine la unul dintre magazinele din Londra ale Fundației, iar câteva săptămâni mai târziu am primit un email în care mi s-a comunicat suma aproximativă strânsă din pachetul donat. Gestul m-a impresionat.”

Traseul va cuprinde orașele Bruges, Rotterdam, Dusseldorf, Frankfurt, Viena, Bratislava, Budapesta, Timișoara, Craiova, București și va însuma aproximativ 3.000 de kilometri parcurși doar pe biciclete.

Alexandru Alexandrescu este în Anglia din 2011. Atunci a început studiile la University of Manchester pentru o licență în management internațional cu specializare în studii Americane. În luna decembrie el a absolvit masteratul în analiză economică și strategie.

Silviu Chirilă a studiat din 2010 la Universitatea din Southampton, Facultatea de Inginerie Electronică, iar acum este programator la compania McLaren.

Înainte de plecare, Silviu s-a întâlnit cu Iuliana Pătrășcan (Lăpădat) una din tinere care a crescut în casa Sfântul Gabriel. Ea locuiește acum la Londra, alături de soțul și bebelușul ei. Iuliana a fost printre primii copii intrați în casa de tip familial la deschiderea acesteia în 1999.

De asemenea, ea a fost și prima absolventă de facultate din Casa Sfântul Gabriel și servește adesea drept exemplu pentru copiii mai mici din casă.

ȘTIRI