Doi producători din Fălticeni au fost prezenți la târgul național Agro Expo Bucovina de la SuceavaRural

Doi producători din Fălticeni au fost prezenți la târgul național Agro Expo Bucovina de la Suceava

       Accesări: 352

Nu au ratat cel mai important eveniment al primăverii. Producătorii din agricultură şi industria alimentară și-au dat întâlnire zilele trecute la târgul național Agro Expo Bucovina de la Suceava. Ajunsă la ediția cu numărul 13, manifestarea organizată în perioada 20 și 22 martie 2015 este considerată un element de referință pentru domeniul agro-industrial.

Printre cei care au etalat produsele din producția proprie se numără și două firme din Fălticeni: producătorul de preparate din carne Rogelya și producătorul de bere de casă Dampf Prod.

Exprimat în cifre, târgul Agro Expo Bucovina s-a desfășurat pe 9.000 mp de spațiu expozițional unde s-au amenajat aproape 100 de standuri.

”Și această ediție a fost, asemenea celor din anii trecuți, cea mai complexă manifestare de acest gen din zona de Nord-Est a României”, ne-a declarat Lucian Gheorghiu, directorul general al Camerei de Comerț Suceava. ” Scopul evenimentului a fost promovarea agriculturii din ţara noastră, potenţialului zootehnic autohton, produselor tradiţionale şi echipamentelor şi utilajelor agricole. Anul acesta s-a remarcat o creștere a numărului de vizitatori de specialitate prezenţi la târg, dar şi o evoluţie în numărul şi calitatea exponatelor prezentate, tot mai performante, mai apropiate de nevoile reale ale fermelor românești mici și mijlocii și a gospodăriilor țărănești, ale tuturor fermierilor, agricultorilor şi procesatorilor de produse agroalimentare.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vizitatorii au avut ocazia să se informeze și să obțină sfaturi avizate de la cei peste 60 de expozanți din țară și străinătate.

Cei interesați au putut afla care sunt ultimele noutăți în materie de utilaje și echipamente agricole. Nu au lipsit animalele de rasă şi păsările, cât și producătorii de semințe și material săditor.

Printre cei prezenți s-au numărat și furnizorii de materii prime, îngrăşăminte, pesticide, furaje, nutreţuri concentrate și aditivi. Au atras atenția vizitatorilor și standurile de prezentare cu flori şi plante de apartament, pentru grădini, parcuri și sere.

Târgul național Agro Expo Bucovina a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Iulius Mall Suceava în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Instituţia Prefectului Suceava, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava.

ȘTIRI