Doi preoți au oficiat prima căsătorie pentru un cuplu de tineri surdo-muți din municipiul FălticeniLocal

Doi preoți au oficiat prima căsătorie pentru un cuplu de tineri surdo-muți din municipiul Fălticeni

       Accesări: 21771

Dragostea lor este mai presus de cuvinte. Sunt cupluri de tineri care se înțeleg doar din priviri și care, mai apoi, își jură dragoste pe viață. Este și cazul unor tineri fălticeneni, ce trăiesc povestea unei iubiri tăcute, dar plină de sens, consfințită civil și religios.

Ei și-au unit destinele sâmbătă la Biserica Adormirii Maicii Domnului din Fălticeni.

Preotul paroh Adrian Brădățanu a oficiat sute de căsătorii, însă niciuna nu s-a comparat cu cea de acum două zile. Asta pentru că Andreea și Severin au deficiență totală de auz și vorbire.

A fost prima căsătorie oficiată, aici, pentru un cuplu de surdo-muți.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alături de preotul Adrian s-a aflat preotul Viorel din Focșani, unul dintre puținii care stăpânesc la perfecție limbajul mimico-gestual.

Andreea și Severin, ambii în vârstă de 28 de ani, au avut două perechi de nași care au devenit părinți spirituali. De la acest moment deosebit nu au lipsit părinții și invitații, rudele și prietenii.

Vizibil emoționați, tinerii însurăței fălticeneni nu și-au luat ochii de la preotul Viorel, cel care prin limbajul semnelor le-a tâlcuit mirilor toată slujba cununiei.

La finalul acesteia, preotul Adrian a ținut un cuvânt de învățătură prin care și-a mărturisit bucuria de a fi părtaș la o cununie mai deosebită, dar la fel de frumoasă ca toate celelalte. El i-a felicitat și încurajat pe miri să aibă grijă unul de altul și să nu uite că iubirea este temelia căsătoriei.

„Nu am avut o astfel de ocazie, cu adevărat frumoasă, să avem doi tineri precum sunt ei. Trebuie să recunoaștem că este o experiență deosebită, plină de emoție, încărcată de bucurie.”, a spus în predica sa părintele paroh Adrian Brădățanu. „Dragostea v-a purtat pașii spre căsătorie. Este un moment de mare fericire sufletească. Sunteți soț și soție, un cuplu tânăr și frumos, binecuvântat în biserica noastră. Începând de acum sunteți o familie, aveți noi motive de a vă arăta dragostea față de celălalt și vă îndemn să vă iubiți, să fiți mereu aproape unul de celălalt, pe drumul vieții.”

Parohul bisericii Adormirii Maicii Domnului i-a mulțumit preotului Viorel pentru ajutor, iar după cuvântare toți cei prezenți au cântat „La mulți ani” pentru tinerii însurăței.

Andreea și Severin s-au cunoscut în urmă cu câțiva ani pe Facebook, iar după prima întâlnire au rămas nedespărțiți.

Prin semne și-au făcut o promisiune pe viață: să fie împreună mereu, la bine şi la greu.

Ei și-au unit destinele pe 15 septembrie, zi ce va rămâne pentru mult timp cea mai frumoasă din viața lor.

Iubirea lor tăcută a fost celebrată, târziu în noapte, printr-o petrecere.

ȘTIRI