Doi fălticeneni sunt pe lista  antreprenorilor care vor să cumpere Complexul Comercial „Bucovina”Actualitate

Doi fălticeneni sunt pe lista antreprenorilor care vor să cumpere Complexul Comercial „Bucovina”

       Accesări: 10216

Vor bifeze cea mai importantă tranzacție din acest an. Doi oameni de afaceri din Fălticeni sunt pe lista antreprenorilor care vor să cumpere Complexul Comercial „Bucovina” din Suceava. Soții Mariana și Ioan Păiuș încearcă să includă în portofoliul lor de proprietăți, imobilul aflat în apropierea centrului municipiului Suceava.

Aceștia sunt dispuși să-i ofere proprietarului rețelei Altex o sumă importantă pentru clădirea de pe strada Ștefan cel Mare.

Prețul de vânzare al clădirii va fi de câteva milioane de euro.

Familia Păiuș și-a exprimat intenția de a cumpăra complexul încă din anul 2017, timp în care au purtat negocieri cu proprietarul rețelei de magazine Altex.

Antreprenorii din Fălticeni nu sunt singurii care vor să devină proprietarii imobilului. Pe lista celor interesați de complexul comercial din Suceava se află alți oameni de afaceri.

Tranzacția ar putea fi încheiată până la sfârșitul acestui an.

Acum doi ani cei doi oameni de afaceri cumpărau, tot de la Dan Ostahie, Complexul Comercial „Nada Florilor” din Fălticeni pentru suma de 3,5 milioane de euro.

Ioan și Mariana Păiuș dețin în prezent cinci farmacii, zeci de spații comerciale și apartamente, dar și terenuri, proprietăți situate în Fălticeni, Suceava și Iași.

Clădirea a fost deschisă în anul 1971 sub titulatura Magazinul Universal „Bucovina”, fiind cel mai mare și important centru comercial, la acea vreme, din județul Suceava.

După 1990, magazinul a fost privatizat prin metoda Mebo, iar mai târziu intră în proprietatea Cometex.

Clădirea are un nou proprietar în anul 2005, după ce antreprenorul Dan Ostahie cumpără pachetul majoritar de acțiuni al firmei Cometex, împreună cu spațiile comerciale și de depozitare.

Centrul Comercial „Bucovina” are în prezent aproximativ 50 de chiriași, firme locale, dar și magazine ce aparțin unor multinaționale.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI