Doi oameni de afaceri din comuna Slatina vor cumpăra stația de carburanți Petrimar Oil din FălticeniExclusiv

Doi oameni de afaceri din comuna Slatina vor cumpăra stația de carburanți Petrimar Oil din Fălticeni

       Accesări: 3382

Un nume nou va intra pe segmentul serviciilor de livrare pentru carburanți din municipiu. Pe locul actualei stații Petrimar Oil, aflată la ieșirea din Fălticeni spre Suceava, va funcționa o nouă stație de carburanți. Doi antreprenori din comuna Slatina au bătut palma cu acționarii firmei, soții Macovei, care dețin spațiul și dotările punctului de lucru, și vor să investească pentru modernizarea acestuia.

Toate detaliile referitoare la tranzacție au fost puse la punct, urmând ca documentele să fie semnate.

Directorul comercial Petrimar Oil, economistul Marius Macovei, a confirmat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni, vânzarea stației către viitorul proprietar.

Părțile au ajuns la un acord în privința sumei, iar actele urmează să fie parafate în cursul lunii august.

„Actele încă nu au fost semnate. Suntem în așteptare.”, ne-a declarat Marius Macovei. „Tranzacția în principiu, da, este făcută. Până când nu sunt actele semnate nu pot spune că s-a vândut ceva. Investitorii sunt locali. Mai mult nu vă pot declara.”

El a confirmat și faptul că afacerea va fi cumpărată pentru o sumă cu 5 zerouri. Prețul tranzacției depășește 100.000 de euro.

Operatorul economic Petrimar Oil SRL are două decenii de activitate la Fălticeni.

Firma soților Macovei încheia anul 2017 cu o cifra de afaceri de aproximativ 10,3 milioane de lei. Cel mai bun an din ultimii 10 ai firmei s-a dovedit anul 2009, atunci operatorul economic înregistra un profit net de peste 460.000 de lei și o cifră de afaceri de 12,7 milioane de lei.

Petrimar Oil Fălticeni dispune de un personal format din 8 angajați. Există posibilitatea ca, după preluarea activității de către noul proprietar, numărul locurilor de muncă să fie păstrate.

Operatorul economic mai deține un punct de lucru la Cornu Luncii, cel cu care și-a deschis afacerea în anul 1995.

Proprietarii au decis să vândă punctul de lucru de la Fălticeni după ce au fost ofertați de către antreprenorii slătineni.

Marius Macovei mai spune că tranzacția vine, în același timp, pe fondul unei „decizii de moment care i-a avantajat”.

După finalizarea achiziției, stația de carburanți va intra într-un amplu proces de modernizare, care include printre altele un nou nume și identitate de marcă.

Antreprenorii din comuna Slatina sunt interesați și de o altă investiție importantă în zonă. Surse apropiate celor doi oameni de afaceri susțin că aceștia intenționează să mai construiască la Fălticeni un hotel.

ȘTIRI