Doi frați din Fălticeni trăiesc printre ruinele propriei caseSpecial

Doi frați din Fălticeni trăiesc printre ruinele propriei case

       Accesări: 238

Aici s-au născut și crescut. Cu mulți ani în urmă locuiau într-o casă. Astăzi, frații Petrică și Radu trăiesc printre ruinele propriului cămin al copilăriei.

Privită din drum, casa părinților lor arată ca o casă părăsită, în care cu greu îți poți imagina că aici cineva își duce traiul.

Fără să dispună de resurse materiale și financiare necesare, Petrică și Radu au devenit prizonierii propriilor lipsuri, lipsuri care au întreținut scăderea calității vieții cât și deteriorarea treptată a casei.

Gradul de degradare este atât de mare încât pereții riscă să cadă în orice moment. Mai bine de jumătate din acoperiș este distrus. Nu-i de mirare că soarele, ploaia și ninsoare pătrund în interiorul sărăcăcios prin fiecare colț al casei, prin pereții crăpați, acoperiș, prin hol, prin geamurile sparte.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Când plouă este un dezastru. Plafonul din cartoane abia se mai ține în cuie.

Muncesc cu ziua pe la vecini sau pe unde apucă, doar pentru o bucată de pâine. Ceasul lor biologic bate spre 60 de ani. Nu mai au nicidecum vârsta la care să prezinte un interes pentru angajator.

Petrică și Radu trăiesc într-o sărăcie lucie. Nu au nici apă, nici energie electrică și nici condițiile minime prin care să-și asigure traiul de semi-subzistență. În astfel de condiții grele, dar cât se poate de reale, își duc viața de zi cu zi.

Cazul fraților care locuiesc în Țarna Mare a fost adus și la cunoștința Primăriei Fălticeni.

Existența acestuia ne-a fost sesizată de Ciprian Constantineanu, membru fondator al Asociației Ghizilor din Bucovina, care ne-a povestit că ”în plimbările mele prin împrejurimile Fălticeniului am dat la un moment dat peste o casă, aparent părăsită, care mai, mai, stătea să cadă. Mirarea mi-a fost că am văzut haine întinse la uscat. Din curiozitate am mers să văd cine “locuiește” aici. Astfel am dat peste Petrică și Radu, doi frați care își duc zilele între patru pereți, care s-ar putea transforma oricând din casă în loc de veci. Inițial am început mediatizarea cazului în rândul prietenilor, cu ajutorul cărora am reușit sa strângem ceva bani pentru a le putea, în prima fază, furniza alimente, iar pe termen lung să le construim un adăpost care să le ofere condiții de trai cât de cât umane. Datorită faptului că iarna se apropie cu pași repezi, ne simțim obligați să facem public acest caz, în dorința rezolvării lui, și să inițiem o campanie umanitară în vederea construirii unui acoperiș deasupra capului pentru Petrică și Radu”.

În proiectul campaniei umanitare, mediatizate de Cronica de Fălticeni sunt angrenate deocamdată Asociația Ghizilor din Bucovina și Asociația Filantropică Pro România.

Pentru donații bănești aveți la dispoziție următoarele conturi:

Asociația Ghizilor din Bucovina
RO 58 BTRL 0340 1205 N539 00XX
Banca Transilvania – sucursala Fălticeni

Asociația Filantropică Pro România
RO 15 BTRL RON CRT 0250 802 102
Banca Transilvania – sucursala Fălticeni

Pentru donații alimente, îmbrăcăminte și materiale de construcții ne puteți contacta telefonic la numerele: 0753.656.426 și 0751.238.238.

ȘTIRI