Doi fălticeneni s-au calificat la Turneul CampionilorActualitate

Doi fălticeneni s-au calificat la Turneul Campionilor

       Accesări: 364

Tenisul a devenit la Fălticeni, de la un simplu hobby, un adevărat stil de viață pentru micuții tenismeni ai clubului ACS ”Nada Florilor”.

Ambiționați de prima participare din istoria clubului fălticenean la Turneul Campionilor, în noiembrie anul trecut, dar și de frumoasa performanță a lui David Onisei la acel turneu final – locul 4 la categoria portocaliu, fălticenenii au intrat pe teren în competiția de duminică – primul turneu tenis10 organizat de MPG la Fălticeni – motivați de posibilitatea de a accede direct la Turneul Campionilor, competiție ce va avea loc în perioada 2-3 aprilie la București.

Medaliile au fost disputate până la ultima minge la toate cele trei categorii la care s-au disputat meciuri duminică.

Categoria roșu – copii cu vârsta de până la 8 ani – a avut pe podium doar fălticeneni, deși în competiție, din cei 7 copii înscriși, patru au fost din Fălticeni și trei din Iași. Ștefan Fîntînariu și David Avrămia și-au disputat finala. În grupa principală Darius l-a învins pe Stefan cu scorul de 7-4, accederea pe tabloul elimatoriu aducându-i în final pe cei doi din nou față în față. După un meci în care Darius a condus, iar Ștefan a revenit spectaculos și a reușit să câștige ”la mustață”, scor final 10-9, el fiind astfel reprezentantul Fălticeniului la viitorul Turneul al Campionilor, la categoria roșu. Sistemul acestei competiții nu prevede și disputarea finalei mici, astfel încât locul al treilea a fost adjudecat de doi fălticeneni care au pierdut în semifinale, respectiv Aissia Prisecariu și David Suditu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Disputată în aceeași sală în care Ștefan Fîntînariu câștiga mai devreme la nivelul roșu, sala de sport a Colegiului Național ”Nicu Gane”, competiția de nivel portocaliu a aliniat la start cinci copii cu vârsta de maxim 9 ani. Favoritul acestei competiții, David Onisei, deși venit după o perioadă de peste 2 săptămâni în care nu s-a antrenat fiind nevoit să stea mai mult în casă datorită unei gripe puternice, și-a adjudecat în final locul I ce-l propulsează direct la turneul final de la București. Plin de dorința de a juca cât mai bine, David a intrat bine în competiție, zdrobind în primul meci elanul ieșeanului Liviu Șerban de a câștiga pe teren fălticenean, scorul scutindu-ne de comentarii: 7-1. Favoritul doi în această competiție, suceveanul Matei Lungu, ce se antrenează tot în cadrul clubului fălticenean, i-a administrat imediat un 7-0 aceluiași tenismen ce se antrenează la clubul Leo din Iași, reușind mai apoi să se califice de pe locul al doilea în semifinale, acolo unde a trecut de fălticeneanul Matei Moșneguțu cu scorul de 10-6. În urma rezultatelor din grupa principală, în semifinala a doua s-au reîntâlnit David Onisei și Liviu Șerban, de această dată scorul fiind 10-1 în favoarea fălticeneanului. Finala i-a adus față în față pe cei doi prieteni, David Onisei și Matei Lungu. David a condus tot meciul reușind victoria cu scorul de 10-6 și aducând astfel clubului ACS ”Nada Florilor” un nou loc I.

Speranțele unei a treia calificări la Turneul Campionilor se îndreptau acum spre cei mai mari tenismeni ai clubului fălticenean, copiii de la categoria verde. În sala de sport ”Gabriel Udișteanu”, fălticenenii Ilinca Anton, Shara Gușă, Evelina Tănasă și David Buhă, alături de ceilalți participanți, Miruna Udroiu (București), Radu Ursu (Iași), Rareș Pascaru și Andrei Onica (ambii din Piatra Neamț) au făcut spectacol în fața părinților și susținătorilor aflați în tribune. Împărțiți în două grupe, în urma meciurilor jucate fiecare cu fiecare, sferturile de finală i-au adus față în față pe Miruna cu Andrei (scor 7-1), Radu cu Ilinca (6-8), David cu Shara (5-7) și Rareș cu Evelina (2-7). În semifinale s-au întâlnit Miruna cu Ilinca și Shara cu Evelina. Două meciuri foarte frumoase au stabilit finalistele: Miruna a câștigat cu 7-4, iar Shara s-a impus cu 7-3. Finala a fost un meci cu suspans. La scorul de 6-5 în favoarea jucătoarei ce se antrenează sub îndrumarea instructorului Marcel Dascălu, o minge ce a căzut în imediata apropierei a tușei a făcut ca în urma discuțiilor avute de arbitrul principal cu arbitrii de tușă, mingea să se repete. Bucureșteanca a egalat și apoi a mai câștigat și următoarele două puncte, adjudecându-și astfel prima poziție în clasamentul final. Deși a avut calificați în semifinalele categoriei verde 3 copii, clubul fălticean a pierdut pe ultima sută de metri locul ce i-ar fi adus a treia calificare la turneul final unde vor participa cei mai buni dintre cei mai buni copii din țară, câștigători ai cel puțin unui turneu în sezonul de iarnă tenis10.

”Suntem bucuroși că am putut organiza la cele mai bune standarde acest prim turneu alături de MPG și țin să le mulțumesc atât organizatorului bucureștean, cât mai ales sponsorilor noștri permanenți, Primăria municipiului Fălticeni și domnului Grigore Florea (SC Raitar SRL), fără ajutorul cărora nu am fi fost în măsură să organizăm la Fălticeni această competiție de nivel Gold, una dintre cele mai importante organizate de noi până acum. Creștem pe zi ce trece și asta se vede la fiecare turneu la care participă copiii noștri. Avem o lună plină, cu multe competiții și, până acum, cu rezultate excelente. Încălzirea a fost făcută de Ilinca Anton săptămâna trecută, la Brașov, acolo unde a reușit o performanță frumoasă (3 meciuri câștigate și 3 pierdute, oprindu-se în sferturile de finală) în fața copiilor de la cluburile locale ce fac tenis zi de zi de aproape 5 ani. A urmat turneul de la Fălticeni în urma căruia suntem în măsură să spunem că obiectivul este îndeplinit: vom participa la Turneul Campionilor cu doi dintre cei mai în formă copii ai clubului nostru. Urmează o nouă competiție la sfârșitul acestei săptămâni, la Roman. Un bun prilej de a vedea forma fiecărui copil și de a vedea ce mai este de corectat, în perspectiva turneelor următoare.” ne-a declarat la finalul competiției inimosul instructor fălticenean, Marcel Dascălu.

Codrin Anton  / info &foto

ȘTIRI