Doi fălticeneni reţinuti în cazul grupării de traficanţi de droguri destructurată de procurorii DIICOTActualitate

Doi fălticeneni reţinuti în cazul grupării de traficanţi de droguri destructurată de procurorii DIICOT

       Accesări: 94

Joi, 12 iunie 2014, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, cu sprijinul tehnic și de specialitate al Serviciului Operațiuni Speciale Suceava și al Departamentului de Informații și Protecție Internă, au destructurat o grupare de traficanți de droguri care aproviziona piața de profil din municipiile Fălticeni și Suceava, se arată într-un comunicat postat pe siteul diicot.ro.

Cazul a fost documentat începând cu luna ianuarie 2013, conform probelor administrate în cauză rezultând indicii rezonabile că membrii grupării procurau droguri de risc (cannabis) din municipiul Iași sau introduceau în ţară astfel de droguri provenite din Spania și Italia, pe care apoi le valorificau consumatorilor interesați din municipiile Fălticeni și Suceava.

În cauză au fost identificați opt suspecți care, în perioada ianuarie 2013 – iunie 2014, au vândut în repetate rânduri droguri de risc, față de aceștia existând indicii temeinice că au comis infracţiunile de trafic ilicit de droguri de risc și trafic ilicit internaţional de droguri de risc.

Au fost identificați aproximativ 30 de consumatori de droguri care se aprovizionau în mod constant de la suspecții din cauză.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Joi, 12 iunie au fost efectuate opt percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate 18 cartele SIM Orange, o cartelă SIM Vodafone, o cartelă microsim Lyca Mobile, un stick de memorie, patru telefoane mobile, două hard disk-uri, un card, mai multe înscrisuri, foiţă folosită pentru confecţionarea ţigărilor, un aparat de confecţionat ţigări, fragmente vegetale ambalate într-o coală de hârtie, suspectate a fi droguri de risc, un dispozitiv de tocare manual (grinder) în care se observă urme de materie vegetală suspectată a fi drog de risc.

Cinci suspecţi şi nouă martori au fost audiaţi de procurorii DIICOT, pentru doi fălticeneni fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Urmează ca Tribunalul Suceava să se judece astăzi propunerile de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei doi sunt acuzaţi de „introducere în țară de droguri de risc, fără drept” şi „trafic de droguri de risc”.

Procurorii DIICOT au anunţat astăzi că vor solicita arestarea în lipsă a altor doi inculpaţi.

ȘTIRI