Doi elevi din Fălticeni distinși cu medalii și premii ministeriale la Olimpiada de Tehnologia InformațieiEducație

Doi elevi din Fălticeni distinși cu medalii și premii ministeriale la Olimpiada de Tehnologia Informației

       Accesări: 1706

Noi rezultate notabile bifate de școala fălticeneană la o competiție de talie națională. Doi elevi din Fălticeni au obținut mențiuni ministeriale la Olimpiada de Tehnologia Informației. Desfășurat în luna mai, la Arad, concursul a reunit peste 300 de participanți din toată țara.

Pasionați de informatică și Tehnologia informației, Georgian Vodă (XII B) și Teofan Grădinariu (X B) au întregit zestrea de premii obținute de reprezentanții Colegiului Național „Nicu Gane” la olimpiadele naționale de anul acesta.

Ambii elevi au fost premiați cu mențiuni ministeriale pentru rezultatul obținut în cadrul competiției.

Georgian a fost la un pas de podium, clasându-se la final, pe baza punctajului, pe locul 4, în timp ce Teofan a încheiat pe locul 6.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevii, pregătiți de profesorul Dimitrie Filip, atât la cursurile obișnuite, cât și la clubul de Robotică și Informatică din cadrul Colegiului Național „Nicu Gane”, au primit suplimentar și medalii.

Georgian Vodă a fost distins cu medalia de aur, iar Teofan Grădinariu cu medalia de argint.

Elev Georgian Vodă
Elev Teofan Grădinariu

Olimpiada Națională de Tehnologia Informației se desfășoară pe două secțiuni, cea de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor și respectiv secțiunea Aplicaţii în C#.

Pentru secțiunea TIC proba de proiect constă în realizarea unui proiect în timpul concursului, pe o temă decisă anual de Comisia Naţională de TIC.

Fiecare concurent a realizat un proiect, utilizând resursele furnizate, resurse existente pe fiecare calculator din sala de concurs.

Cerințele proiectului vor fi formulate astfel încât să se poată urmări unitar la evaluare.

Pentru secțiunea C# proba de proiect constă în realizarea, în timpul concursului, a unui proiect constând într-o aplicație desktop sau a unei aplicații web, utilizând produsele din suita Microsoft Visual Studio Express.

Aceste probe au verificat competenţele elevilor privind aplicabilitatea noţiunilor teoretice studiate şi creativitatea acestora.

La ambele secțiuni pot fi obținute 100 de puncte.

Lotul județului Suceava a fost format din nouă elevi ce provin din Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei toți reușind să obțină premii, fie medalii și premii la această competiție.

Elevul Georgian Vodă, profesorul Filip Dimitrie, elevul Teofan Grădinariu

ȘTIRI