Doi elevi cu 10 pe linie în toți anii de liceu sunt „Șefii promoției 2019” la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”Actualitate

Doi elevi cu 10 pe linie în toți anii de liceu sunt „Șefii promoției 2019” la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”

       Accesări: 5616

Atmosferă încărcată de bucurie, emoție și lacrimi. La finalul clasei a XII-a, profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni își iau rămas bun, într-un mod aparte, de la tinerii pe care i-au îndrumat timp de patru ani. Dacă pentru cei care pășesc pentru prima oară în liceu se organizează binecunoscutul „Bal al Bobocilor”, elevilor care încheie studiile le este dedicată „Ziua Absolventului”.

Evenimentul festiv este unic în județul Suceava și se desfășoară în penultima zi de cursuri la Centrul Cultural „G.V.Birlic”.

Organizatorii și-au propus și au reușit cu fiecare ediție să transforme această ultimă întâlnire, dintre diriginți și absolvenții de liceu, într-un moment memorabil.

Ziua Absolventului 2019

Sala de spectacole a fost neîncăpătoare pentru cei 312 absolvenți de liceu din generația 2015-2019, care au trăit, joi, clipe de neuitat alături de colegi și profesori.

Amfitrionul evenimentului a fost profesorul Valentin Purdilă, pe scenă fiind invitați, rând pe rând, diriginții claselor a XII-a.

Profesor Valentin Purdilă

Ziua Absolventului este considerat un careu de absolvire în care sunt premiați cei mai buni absolvenți ai promoției. Au fost oferite premiile I, II, III în funcție de mediile obținute la final de an școlar, dar și premii speciale.

În timpul manifestării, considerată o gală a premiilor în educație, au fost acordate și două titluri onorifice: Șeful de promoție și Absolventul anului.

Festivitatea a fost deschisă de profesoara Claudia Suseanu, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, care a avut ideea și inițiativa organizării evenimentului.

Director Claudia Suseanu

Prima distincție a fost înmânată de directul adjunct unui fost absolvent al promoției 2011, astăzi medic rezident la spitalul din Cluj-Napoca, și student la facultatea de teologie din Sibiu.

Înaintea unui discurs motivațional, rostit în fața promoției 2019, doctorul Iustin Simion a primit diploma și placheta „Absolvent de onoare”.

Medicul rezident Iustin Simion

Ziua Absolventului a continuat cu mesajele unor alți foști elevi ai colegiului care au transmis gândurile lor, absolvenților care un încheiat studiile anul acesta.

Programul a inclus și o sinteză a celor patru ani de liceu, prin intermediul unor clipuri video sau colaje fotografice, cu acele momente de neuitat petrecute cu colegii de clasă.

În cea de a doua jumătate a evenimentului, diriginții i-au premiat pe absolvenții cu rezultate bune și foarte bune la învățătură. Unii dintre aceștia au încheiat cu 10 pe linie, ultimul an de liceu. Au mai fost premiați elevii claselor a XII-a care au participat la olimpiade și proiecte europene.

Punctul culminant al galei festive l-a reprezentat acordarea titlurilor de Șef de promoție și Absolventul anului.

Pe scenă au fost invitați 11 cei mai buni elevi la învățătură din fiecare clasă, în cei patru ani de liceu.

Pentru prima dată în cele șapte ediții desfășurate, titlul de „Șef de promoție” a fost acordat pentru doi elevi, distincția revenind absolvenților Marta Bacalu și Ionuț Sopon.

Titlul onorific „Absolventul anului”, stabilit de profesorii diriginți ai claselor a XII-a, în urma consultărilor, este oferit elevului care, pe lângă rezultatele deosebite la învățătură a reprezentat cu succes Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

Absolventul anului 2019 a fost desemnat Ionuț Sopon, elevul care a susținut un discurs memorabil în Parlamentul European.

Ionuț Sopon – Șeful promoției 2019 și Absolventul anului 2019
Marta Bacalu – Șeful promoției 2019

Un moment emoționant l-a constituit înmânarea titlurilor onorifice pentru întreaga activitate, profesorilor Gabriela Popovici, Cecilia Artene, Adrian Olaru care au petrecut aproape 40 de ani la catedră.

Profesorii Gabriela Popovici și Adrian Olaru

La finalul evenimentului, diriginții au pregătit o scrisoare de rămas bun, trimisă fiecărui absolvent în parte.

Gândurile, venite din inimă, au fost rostite cu emoție de prezentatorul galei, profesorul Valentin Purdilă.

Ziua Absolventului s-a încheiat cu cuvintele pline de satisfacție ale directoarei Claudia Suseanu: „Vă declar absolvenți ai promoției 2019!”

ȘTIRI