Doi elevi ai Școlilor Gimnaziale Preutești și Vadu Moldovei s-au calificat la Olimpiada Națională de Educație TehnologicăEducație

Doi elevi ai Școlilor Gimnaziale Preutești și Vadu Moldovei s-au calificat la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică

       Accesări: 2574

Participare încununată de succes. Doi reprezentanți ai Școlilor Gimnaziale Preutești și Vadu Moldovei au reușit să se califice la Olimpiada Națională de Educație tehnologică, după ce au încheiat cu brio etapa județeană. Elevii Bogdan Ionaș și Narcis Axinia vor reprezenta județul Suceava, la competiția amintită, ce se va desfășura la sfârșitul lunii aprilie în municipiul Zalău (județul Sălaj).

Bogdan Ionaș (Școala Gimnazială Vadu Moldovei) a încheiat etapa județeană pe primul loc, cu 86 de puncte, iar Narcis Axinia (Școala Gimnazială Preutești – structura Leucușești) pe locul al treilea, cu 83 de puncte.

Elevii au fost îndrumați de profesorii Viorel Iacob și Marcela Turcu.

Din lotul olimpic sucevean mai fac parte alți doi elevi, aflați în ciclul gimnazial, ambii de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Bogdan Ionaș este la prima participare la etapa pe țară, însă în urmă cu doi ani, un alt elev al Școlii Gimnaziale Vadu Moldovei se califica la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică.

„Bogdan este un copil deosebit. Este un elev merituos, cu o situație foarte bună la toate disciplinele școlare.”, afirmă profesorul îndrumător Viorel Iacob. „El a participat la numeroase concursuri și olimpiade școlare, la limba franceză și geografie.”

Bogdan Ionaș (Școala Gimnazială Vadu Moldovei)

Narcis Axinia, un școlar cu 10 pe linie, bifează un nou rezultat deosebit.

Elevul din Leucușești va participa pentru al doilea an consecutiv la olimpiada națională. Anul trecut el a reușit să obțină în cadrul competiției premiul al doilea pe țară.

„Așa cum a demonstrat și în anii precedenți, Narcis Axinia a dovedit încă o dată că este bine pregătit. El tratează cu seriozitate și prezintă curiozitate pentru fiecare disciplină.”, ne-a declarat profesoara Marcela Turcu. „Elevul nostru a obținut premiul al-III-lea, la etapa județeană a olimpiadei de Educație tehnologică, cu 83 de puncte din 100, la diferență mică de primii doi elevi clasați (85 şi 86 de puncte), după ce la etapa locală se clasase primul cu 99 de puncte. Sperăm în obținerea unui rezultat cât mai bun.”

Narcis Axinia (Școala Gimnazială Preutești – structura Leucușești)

Comparativ cu anul trecut, subiectele olimpiadei de anul acesta, la etapa județeană, au fost mai dificile.

Concurenții au avut doar proba teoretică, subiectele fiind stabilite de Ministerul Educaţiei și au fost unice în toată ţara.

Subiectele pentru clasa a VIII-a includ cunoştinţe din modulul Energie şi modulul Domenii profesionale.

Profesorii spun că modulul Energie este foarte dificil deoarece abordează cunoștințe despre resurse energetice convenționale și neconvenționale, producerea, transportul și distribuția energiei (electrice, termice, gaze naturale), rețele energetice.

De cealaltă parte, modulul domenii profesionale este util elevilor, deoarece îi ajută în orientarea lor profesională şi îşi pot creiona un drum spre o meserie sau profesie.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI