Doi elevi ai Colegiului „Nicu Gane” au fost distinși cu premiul „Inovatori de Elită” la un salon internațional de inventicăEducație

Doi elevi ai Colegiului „Nicu Gane” au fost distinși cu premiul „Inovatori de Elită” la un salon internațional de inventică

       Accesări: 1124

Un nou rezultat remarcabil pune într-o lumină deosebită școala fălticeneană. Doi elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” au reușit să obțină un premiu important în cadrul Salonului Internațional de Inventică de la Sibiu, unde au participat cu un proiect inedit. Mihai Gabor și Gabriel Ungureanu au captivat atenția juriului cu viziunea lor asupra casei inteligente.

În cadrul evenimentului, desfășurat pe 19 și 20 aprilie, ei au prezentat o inovație care stabilește noi coordonate ale locuințelor viitorului.

Elevii colegiului din Fălticeni au dezvăluit proiectul intitulat „Smart Home Lifestyle” care propune utilizarea inteligenței artificiale în sprijinul unui stil de viață sănătos, ordonat și sigur. Casa pe care Mihai și Gabriel au creat-o, menține un echilibru între sănătatea fizică și psihică, ajutând totodată la integrarea socială prin diferite mijloace.

Locuința inteligentă dispune de un sistem conceput în sprijinul utilizatorului care, printre multe alte facilități, stabilește o dietă adaptată la starea de sănătate, vârstă, condiție fizică și preferințe personale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Informațiile acumulate permit stabilirea de antrenamente fizice și activități în aer liber sau de alt gen, care au ca scop menținerea sau îmbunătățirea condiției fizice și psihice.

„Având în vedere evoluția alertă a tehnologiei și a modului toxic în care se înrădăcinează în viața omului, în ultimele decenii, am ales întocmai să o implementăm într-un mod, cât mai sănătos din punct de vedere psihologic. Am adus tehnologia mai aproape de consumatorul fizic și am îndepărtat aspectele ce împiedică dezvoltarea socială și emoțională.”, spun tinerii autori ai casei inteligente. „Așa că am ales să implementăm inteligența artificială, pentru a putea întâmpina utilizatorul de mâine, care este din ce în ce mai solicitat de societate.”

Casa inteligentă folosește energie regenerabilă și dispune de un asistent vocal care poate controla locuința, în totalitate, cu aprobarea utilizatorului.

Sistemele din dotare pot monitoriza somnul, asigura o dietă echilibrată cât și unui program de activități fizice. În același timp, tehnologiile pun accent și încurajează socializarea față în față, suprimând sedentarismul generat de utilizarea excesivă a rețelelor de socializare cât și de mediul tehnologizat în care utilizatorul trăiește.

Mihai Gabor și Gabriel Ungureanu au fost distinși cu premiul „Inovatori de Elită” pentru conceptul proiectului „Smart Home Lifestyle” în cadrul Salonului Internațional de Inventică. Elevii din Fălticeni au fost cei mai tineri participanți, la acest salon ei având statutul de invitat.

Profesoara Ana Ilie este coordonatoarea proiectului celor doi liceeni premiați la Sibiu.

Evenimentul este dedicat studenților, doctoranzilor și cercetătorilor cu vârsta maximă de 35 ani și este gândit ca o oportunitate pentru tinerii cercetători de a-şi prezenta rezultatele cercetărilor şi inovaţiilor realizate sub formă de prototipuri, machete, prezentare computerizată de tehnici sau procedee însoţite de postere şi de a realiza parteneriate ştiinţifice în vederea identificării de nişe de cercetare, tehnologice şi industriale.

ȘTIRI