Doi elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” au cucerit medalia de argint la Olimpiada de Tehnologia InformațieiEducație

Doi elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” au cucerit medalia de argint la Olimpiada de Tehnologia Informației

       Accesări: 101

Performanțe remarcabile pentru învățământul fălticenean. Doi reprezentanți ai Colegiului Național „Nicu Gane” au reușit să se claseze pe podiumul Olimpiadei de Tehnologia Informației și Comunicațiilor, organizată luna trecută la Ploiești. Elevii Georgian Vodă și David Vultur au primit medalia de argint în urma punctajelor obținute în cele două probe.

Din lotul județului Suceava au mai făcut parte alți trei tineri de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți care, la rândul lor, au fost răsplătiți cu medalii și premii.

Profesorii îndrumători susțin că anul acesta subiectele au fost destul de dificile și prin prisma volumului mare de lucru.

Cu toate acestea Georgian Vodă (X B) și David Vultur (XII A) au obținut rezultate foarte bune care atestă, din nou, valoarea școlii fălticenene.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevii, ambii din comuna Cornu Luncii, au obținut peste 50 de puncte la olimpiadă. Aceștia au confirmat așteptările celor doi îndrumători, profesorii Dimitrie Filip și Florin Ilincăi. Ei s-au declarat foarte mulțumiți de rezultatele obținute, cele două medalii de argint fiind rodul muncii în echipă timp de câteva luni.

Georgian Vodă, a obținut 53,3 puncte, iar David Vultur a încheiat competiția cu 59,75 puncte. El a mai primit și o mențiune din partea Ministerului Educației.

La etapa națională din cadrul Olimpiadei de Tehnologia Informației și Comunicațiilor au concurat 215 elevi din toată țara. Competiția se adresează doar elevilor de liceu și s-a desfășurat pe două secţiuni: programare în C# şi Tehnologia Informaţiei.

Pentru David a fost a treia participare și ultima, în timp ce Georgian s-a aflat la cea de a doua participare.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI